Кальмари в сметанному соусі – 8 рецептів з цибулею, часником, грибами на сковороді в духовці з фото

Як смачно запекти кальмари фаршировані грибами в духовці?

Відмінний і вишуканий варіант гарячого страви для сімейного торжества або вечері в колі друзів. Кальмари виходять гарними на вигляд, а начинка дозволить насититися навіть самому голодному гостю.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Кальмар (тушка) – 6 шт.
  • Печериці – 300 гр.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Цибуля зелена – 3 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сметана – 300 гр.
  • Майонез – 100 гр.
  • Борошно пшеничне – 1 ст. л.
  • Масло вершкове – 30 гр.

Процес приготування:

1. Ріпчасту цибулю нарізати на дрібні кубики і обсмажити на сковороді з вершковим маслом.

2. Печериці подрібнити за аналогією з цибулею і покласти до цибулі, готувати все разом приблизно 5 хвилин.

3. Яйця відварити і нарізати такими ж кубиками, як цибуля і гриби, щоб начинка для кальмарів виглядала однорідною.

4. Пір’я зеленої цибулі подрібнити і змішати з обсмаженими грибами і яйцями, туди ж додати натертий сир.

5. Кальмари ненадовго залити гарячою водою, зняти з них плівки, прибрати нутрощі і обсушити. Всередину кожної тушки щільно покласти підготовлений фарш і закріпити отвір зубочистками, щоб він не вивалився під час приготування.

6. Скласти готових кальмарів з начинкою в глибоку ємність для запікання, залити змішаними сметаною і майонезом, при необхідності довести до смаку перцем і сіллю. Запікати фаршировані морепродукти близько півгодини.

7. Готових кальмарів нарізати на порційні шматочки, щоб при подачі була видна начинка. Приємного апетиту!