Як смачно запекти кальмари фаршировані грибами в духовці?
Відмінний і вишуканий варіант гарячого страви для сімейного торжества або вечері в колі друзів. Кальмари виходять гарними на вигляд, а начинка дозволить насититися навіть самому голодному гостю.
Час приготування: 50 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій – 6.
Склад:
- Кальмар (тушка) – 6 шт.
- Печериці – 300 гр.
- Сир твердий – 100 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Цибуля зелена – 3 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сметана – 300 гр.
- Майонез – 100 гр.
- Борошно пшеничне – 1 ст. л.
- Масло вершкове – 30 гр.
Процес приготування:
1. Ріпчасту цибулю нарізати на дрібні кубики і обсмажити на сковороді з вершковим маслом.
2. Печериці подрібнити за аналогією з цибулею і покласти до цибулі, готувати все разом приблизно 5 хвилин.
3. Яйця відварити і нарізати такими ж кубиками, як цибуля і гриби, щоб начинка для кальмарів виглядала однорідною.
4. Пір’я зеленої цибулі подрібнити і змішати з обсмаженими грибами і яйцями, туди ж додати натертий сир.
5. Кальмари ненадовго залити гарячою водою, зняти з них плівки, прибрати нутрощі і обсушити. Всередину кожної тушки щільно покласти підготовлений фарш і закріпити отвір зубочистками, щоб він не вивалився під час приготування.
6. Скласти готових кальмарів з начинкою в глибоку ємність для запікання, залити змішаними сметаною і майонезом, при необхідності довести до смаку перцем і сіллю. Запікати фаршировані морепродукти близько півгодини.
7. Готових кальмарів нарізати на порційні шматочки, щоб при подачі була видна начинка. Приємного апетиту!