Кільця кальмарів, тушковані в сметанному соусі
Дуже простий рецепт приготування кальмарів, з яким зможе впоратися навіть недосвідчений кулінар. Мінімум інгредієнтів і часу, а результат завжди приголомшливий: м’ясо кальмара в сметані виходить ніжним і напрочуд легким.
Час приготування: 20 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 2.
Склад:
- Кальмар (тушка) – 4 шт.
- Сметана – 2 ст. л.
- Борошно пшеничне – 1 ст. л.
- Масло – 1,5 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Кальмарів залити окропом на хвилину, потім звільнити від нутрощів і зняти шкірку, а після нарізати на кільця.
2. У розігріте на сковороді вершкове масло покласти нарізані морепродукти і готувати на сильному вогні приблизно 2 хвилини.
3. Присипати обсмажених кальмарів борошном і обсмажувати ще 20 секунд.
4. Після цього додати в сковороду сметану і невелику кількість гарячої води, перемішати і тушкувати, накривши кришкою, приблизно 5 хвилин.
5. Подавати кільця кальмарів з гарніром з кус-куса або рису, поливаючи сметанним соусом.