Кальмари в сметанному соусі – 8 рецептів з цибулею, часником, грибами на сковороді в духовці з фото

Кільця кальмарів, тушковані в сметанному соусі

Дуже простий рецепт приготування кальмарів, з яким зможе впоратися навіть недосвідчений кулінар. Мінімум інгредієнтів і часу, а результат завжди приголомшливий: м’ясо кальмара в сметані виходить ніжним і напрочуд легким.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 2.

Склад:

  • Кальмар (тушка) – 4 шт.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 1 ст. л.
  • Масло – 1,5 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Кальмарів залити окропом на хвилину, потім звільнити від нутрощів і зняти шкірку, а після нарізати на кільця.

2. У розігріте на сковороді вершкове масло покласти нарізані морепродукти і готувати на сильному вогні приблизно 2 хвилини.

3. Присипати обсмажених кальмарів борошном і обсмажувати ще 20 секунд.

4. Після цього додати в сковороду сметану і невелику кількість гарячої води, перемішати і тушкувати, накривши кришкою, приблизно 5 хвилин.

5. Подавати кільця кальмарів з гарніром з кус-куса або рису, поливаючи сметанним соусом.