Простий і смачний рецепт пасти з кальмарами в сметанному соусі
Паста з кальмарами – хороший варіант для вечері в середземноморському стилі. Сметанний соус з ароматом морепродуктів просочує пасту і доповнює смак кальмарів. Важливо не переварити пасту, щоб вона не розвалилася після того, як буде доготавливаться в соусі.
Час приготування: 30 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 2.
Склад:
- Кальмар (тушка) – 3 шт.
- Паста (пір’я або фарфалле) – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сметана – 200 мл
- Борошно пшеничне – 1 ст. л.
- Суміш прованських трав – 0,5 ч. л.
- Часник мелений – 0,5 ч. л.
- Перець червоний мелений – ¼ ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Зелень свіжа – за смаком.
Процес приготування:
1. Тушки кальмара очищаємо від шкірки і нутрощів. Для цього необхідно на 30 секунд опустити їх в киплячу воду. Після нарізаємо морепродукти кільцями.
2. Подрібнюємо цибулину і готуємо на сковороді в олії приблизно 3 хвилини.
3. Нарізаного кальмара викладаємо до цибулі і смажимо, помішуючи, не більше хвилини, потім додаємо спеції і трави, а також сметану з борошном, після все добре перемішуємо.
4. Тушкуємо кальмарів в сметанному соусі близько 2 хвилин, щоб вони як слід просочилися ароматами.
5. Відварюємо пасту фарфалле (метелики) або ріжки в підсоленій воді до стану «аль-денте», тобто не до повної готовності, щоб паста залишалася злегка твердою і щільною.
6. Пасту проціджуємо, але не промиваємо, і додаємо в соус до кальмарам, перемішуємо, щоб паста була повністю покрита сметанною масою, і тримаємо близько 5 хвилин на невеликому вогні. Паста з кальмарами в сметані готова. Приємного апетиту!