Кальмари в сметанному соусі – 8 рецептів з цибулею, часником, грибами на сковороді в духовці з фото

Простий і смачний рецепт пасти з кальмарами в сметанному соусі

Паста з кальмарами – хороший варіант для вечері в середземноморському стилі. Сметанний соус з ароматом морепродуктів просочує пасту і доповнює смак кальмарів. Важливо не переварити пасту, щоб вона не розвалилася після того, як буде доготавливаться в соусі.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 2.

Склад:

  • Кальмар (тушка) – 3 шт.
  • Паста (пір’я або фарфалле) – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сметана – 200 мл
  • Борошно пшеничне – 1 ст. л.
  • Суміш прованських трав – 0,5 ч. л.
  • Часник мелений – 0,5 ч. л.
  • Перець червоний мелений – ¼ ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень свіжа – за смаком.

Процес приготування:

1. Тушки кальмара очищаємо від шкірки і нутрощів. Для цього необхідно на 30 секунд опустити їх в киплячу воду. Після нарізаємо морепродукти кільцями.

2. Подрібнюємо цибулину і готуємо на сковороді в олії приблизно 3 хвилини.

3. Нарізаного кальмара викладаємо до цибулі і смажимо, помішуючи, не більше хвилини, потім додаємо спеції і трави, а також сметану з борошном, після все добре перемішуємо.

4. Тушкуємо кальмарів в сметанному соусі близько 2 хвилин, щоб вони як слід просочилися ароматами.

5. Відварюємо пасту фарфалле (метелики) або ріжки в підсоленій воді до стану «аль-денте», тобто не до повної готовності, щоб паста залишалася злегка твердою і щільною.

6. Пасту проціджуємо, але не промиваємо, і додаємо в соус до кальмарам, перемішуємо, щоб паста була повністю покрита сметанною масою, і тримаємо близько 5 хвилин на невеликому вогні. Паста з кальмарами в сметані готова. Приємного апетиту!