Як приготувати рис з кальмарами в сметанному соусі?
Кальмари в соусі зі сметаною добре поєднуються з рисом, який своїм нейтральним смаком обрамляє аромат і смак морепродуктів. Крім того, він дуже корисний і дозволяє швидко насититися без шкоди для фігури.
Час приготування: 20 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Кальмар (тушки або філе) – 1 кг
- Масло вершкове – 30 гр.
- Борошно пшеничне – 1 ст. л.
- Сметана (20%) – 300 гр.
- Кріп – 1 пучок.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Кальмарів при необхідності очистити від шкірки і нутрощів, порізати на невеликі шматочки.
2. У глибокій сковороді розпустити вершкове масло, покласти туди м’ясо кальмара і готувати на великому вогні близько 2-3 хвилин.
3. Посипати обсмажені морепродукти борошном, добре перемішати, щоб вона рівномірно розподілилася.
4. Додати сметану і зменшити вогонь, готувати 2 хвилини, помішуючи, потім приправити перцем і сіллю. Особливо гарна в цьому блюді мелений чорний перець.
5. Подрібнити кріп і додати до соусу. Подавати з відварним розсипчастим рисом, виклавши кальмари і поливаючи соусом.