Карась в духовці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Як запекти карася цілком у духовці?

Карась – дуже доступна і проста в приготуванні риба, а її корисні властивості насичують наш організм фосфором і кальцієм, тому даний річковий мешканець, обов’язково повинен бути в раціоні кожного. А завдяки запікання з мінімальною кількістю масла, таку рибу можна спокійно їсти на вечерю без шкоди для фігури.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Карась – 800 гр.
  • Лимон – ½ шт.
  • Сіль – ½ ч. л.
  • Перець чорний мелений – 2 щіпки.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Тушку розкриваємо уздовж черевця, видаляємо нутрощі і зябра, очищаємо і ретельно промиваємо під струменем води. Потрошеного карася насухо витираємо паперовими рушниками.

Крок 2. З бічних частин риби робимо поздовжні надрізи приблизно через один сантиметр.

Крок 3. Для нейтралізації запаху, збризкуємо основний продукт соком лимона.

Крок 4. Посипаємо заготівлю чорним меленим перцем і сіллю.

Крок 5. Перекладаємо карася на деко, попередньо устеленный листом пергаментного паперу, і поливаємо невеликою кількістю масла.

Крок 6. Відправляємо тушку в духовку на 25 хвилин при 200 градусах.

Крок 7. За бажанням прикрашаємо страву зеленню і приступаємо до трапези. Приємного апетиту!