Як запекти карася цілком у духовці?
Карась – дуже доступна і проста в приготуванні риба, а її корисні властивості насичують наш організм фосфором і кальцієм, тому даний річковий мешканець, обов’язково повинен бути в раціоні кожного. А завдяки запікання з мінімальною кількістю масла, таку рибу можна спокійно їсти на вечерю без шкоди для фігури.
Час готування – 35 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Карась – 800 гр.
- Лимон – ½ шт.
- Сіль – ½ ч. л.
- Перець чорний мелений – 2 щіпки.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Тушку розкриваємо уздовж черевця, видаляємо нутрощі і зябра, очищаємо і ретельно промиваємо під струменем води. Потрошеного карася насухо витираємо паперовими рушниками.
Крок 2. З бічних частин риби робимо поздовжні надрізи приблизно через один сантиметр.
Крок 3. Для нейтралізації запаху, збризкуємо основний продукт соком лимона.
Крок 4. Посипаємо заготівлю чорним меленим перцем і сіллю.
Крок 5. Перекладаємо карася на деко, попередньо устеленный листом пергаментного паперу, і поливаємо невеликою кількістю масла.
Крок 6. Відправляємо тушку в духовку на 25 хвилин при 200 градусах.
Крок 7. За бажанням прикрашаємо страву зеленню і приступаємо до трапези. Приємного апетиту!