Ситна і соковита картопля на мангалі з салом у фользі
Найбільш соковите блюдо серед аналогічних варіантів приготування картоплі на мангалі. Саме сало робить його таким: насиченим, поживним і незмінно смачним. Відмовитися від приготування цієї страви складно, незважаючи на чималу калорійність, але результат обов’язково вам сподобається.
Час приготування: 1 ч. 5 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 8.
Склад:
- Картопля – 1 кг
- Сало – 300 гр.
- Сіль – 50 гр.
- Спеції – 50 гр.
Процес приготування:
1. Вибираємо картоплю середнього розміру: маленький дуже швидко згорить, а великий, навпаки, не пропечеться. Вимиваємо його, але шкірку не зчищаємо. Розрізаємо кожну картоплину на 2 рівні частини.
2. Сало нарізаємо на пластини по 5-7 мм завтовшки. Зараз можна додати сіль і спеції. Не бійтеся перестаратися, тому що деяка їх частина вбереться в картоплю.
3. Всередину кожної розрізаною картоплі кладемо шматок сала і щільно загорнути у фольгу, щоб в процесі приготування сало віддавала свій смак картоплі, а не капало на вугілля. Формуємо кулю.
4. Картопляний шар у фольгу викладаємо прямо на жар. Чекаємо, поки полум’я повністю згасне, тому що класти картоплю у фользі у сам вогонь не можна, хоча вугілля, звичайно, повинні залишатися гарячим, а потім вже опускаємо картоплю на дно мангалу. Викладаємо її в нижній шар і палицею акуратно присипаємо зверху її.
5. Готуємо близько 10 хвилин на кожній стороні. За допомогою ножа або зубочистки перевіряємо картоплю на готовність. Картопля на мангалі з салом у фользі готова. Приємного апетиту!