Картопля по-французьки – 10 рецептів в духовці з покроковими фото

Картоплю з яловичиною в духовці

Картопля по-французьки з яловичиною в духовці – це дивовижного смаку блюдо, яке неможливо не любити, тому що немає нічого смачнішого, ніж томлене м’ясо, доповнене овочами, майонезом і приправами. І спробувавши приготувати яловичину і картопля таким способом одного разу, ви повернетеся до цього рецепту ще не раз!

Час готування – 1 ч. 15 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 6-7.

Склад:

  • Картопля – 10-12 шт.
  • Яловичина – 800 гр.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Сир – 180 гр.
  • Майонез – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Приправи – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Яловичину ріжемо на порційні шматки, товщиною не більше одного сантиметра і старанно відбиваємо кухонним молоточком з обох сторін.

Крок 2. Перекладаємо відбивні на плоский лист і приправляємо сіллю і чорним перцем.

Крок 3. Очищений цибулю нарізаємо півкільцями і розкладаємо поверх яловичини.

Крок 4. Далі розподіляємо пластинки очищеної картоплі, за бажанням злегка присаливаем.

Крок 5. Для рум’яної скоринки посипаємо картоплю натертим сиром.

Крок 6. Також робимо сіточку з майонезу.

Крок 7. Запікаємо апетитне блюдо близько 50 хвилин при температурної позначки в 200 градусів.

Крок 8. Гарячу картоплю по-французьки з яловичиною розкладаємо в тарілки і приступаємо до трапези. Приємного апетиту!