Картопля з фаршем в духовці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Картопля з фаршем під сиром в духовці

Картопля з фаршем під сиром або картопля по-французьки, здатна ситно нагодувати всю сім’ю. До того ж, це досить незвичайне блюдо, зі своєю родзинкою і виглядає ефектно.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6-8.

Склад:

  • Фарш м’ясний – 450-500 гр.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 1-2 ст. л
  • Картопля – 5-6 шт.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Сир твердих сортів – 200 гр.
  • Майонез – 200 гр.
  • Сметана – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Цибулю очистіть від лушпиння, дрібно наріжте і обсмажте до м’якості на рослинному маслі. Потім додайте фарш, посоліть і приправте за смаком, перемішайте і тушкуйте на повільному вогні 5-7 хвилин.

2. Картоплю почистіть, помийте і наріжте тонкими часточками. Форму для запікання змастіть рослинною олією і викладіть половину картоплі. Потім викладіть шар з фаршу і накрийте його друга частинаю картоплі.

3. Змішайте сметану, майонез, з чвертю склянки води і яйцем, посоліть і приправте за смаком. Цим соусом залийте заготовку.

4. Зверху посипте тертим сиром і поставте в духовку, розігріту до 200 градусів, на 40-50 хвилин. Орієнтуйтеся на готовність картоплі.

5. Готову страву трохи остудіть і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!