Картопля з фаршем під сиром в духовці
Картопля з фаршем під сиром або картопля по-французьки, здатна ситно нагодувати всю сім’ю. До того ж, це досить незвичайне блюдо, зі своєю родзинкою і виглядає ефектно.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6-8.
Склад:
- Фарш м’ясний – 450-500 гр.
- Цибуля – 2 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – 1-2 ст. л
- Картопля – 5-6 шт.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Сир твердих сортів – 200 гр.
- Майонез – 200 гр.
- Сметана – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Цибулю очистіть від лушпиння, дрібно наріжте і обсмажте до м’якості на рослинному маслі. Потім додайте фарш, посоліть і приправте за смаком, перемішайте і тушкуйте на повільному вогні 5-7 хвилин.
2. Картоплю почистіть, помийте і наріжте тонкими часточками. Форму для запікання змастіть рослинною олією і викладіть половину картоплі. Потім викладіть шар з фаршу і накрийте його друга частинаю картоплі.
3. Змішайте сметану, майонез, з чвертю склянки води і яйцем, посоліть і приправте за смаком. Цим соусом залийте заготовку.
4. Зверху посипте тертим сиром і поставте в духовку, розігріту до 200 градусів, на 40-50 хвилин. Орієнтуйтеся на готовність картоплі.
5. Готову страву трохи остудіть і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!