Картопляні деруни в духовці – 6 рецептів приготування з покроковими фото

Деруни в горщику в духовці

Деруни в горщику в духовці готуються без зусиль, але все-таки приділити увагу їм доведеться. Їсти таку смакоту суцільне задоволення. Оригінальна подача сподобається вашим гостям. Їжа виглядає автентично, створює тепло і домашню атмосферу. Шикарне блюдо доречно для будь-якого заходу.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Картопля – 5 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Печериці – 4-5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • Часник – 1 зубчик

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть продукти.

Крок 2. Картоплю ретельно промийте і звільніть від шкірки. Цибуля і часник – від лушпиння. Овочі порізати і подрібніть за допомогою блендера, м’ясорубки або комбайна.

Крок 3. Протерту масу перекладіть в підходящу ємність. Масу посоліть і поперчіть. Вбийте яйце і всипте борошно. Змішайте складові.

Крок 4. Прожарити промазану маслом сковороду. Розподіліть картопляне тісто, формуючи деруни.

Крок 5. Розгорніть деруни золотистої стороною вниз і підрум’яньте.

Крок 6. З печериць зніміть шкірку. Гриби настругайте скибочками, цибулю – як подобається.

Крок 7. Прогрійте іншу сковороду, змастіть маслом і обсмажте цибулю до прозорості. Потім додайте гриби і смажте до рум’яності. Посоліть і поперчіть. Зніміть з конфорки.

Крок 8. Дно горщиків закрийте обсмаженими дерунами. Увімкніть духовку для розігріву, вибравши на важелі 200 градусів.

Крок 9. Прослоите сметаною і грибами з цибулею.

Крок 10. Наповніть формочки, чергуючи складові.

Крок 11. Горщики помістіть в гарячу духовку і запікайте 20 хвилин. Ароматне подавайте страву прямо в горщиках. Цікаву подачу відзначать все. Приємного апетиту!