Деруни в горщику в духовці
Деруни в горщику в духовці готуються без зусиль, але все-таки приділити увагу їм доведеться. Їсти таку смакоту суцільне задоволення. Оригінальна подача сподобається вашим гостям. Їжа виглядає автентично, створює тепло і домашню атмосферу. Шикарне блюдо доречно для будь-якого заходу.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 2
Інгредієнти:
- Картопля – 5 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Печериці – 4-5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Масло рослинне – для смаження.
- Яйця курячі – 1 шт.
- Борошно пшеничне – 2 ст. л.
- Часник – 1 зубчик
Процес приготування:
Крок 1. Зберіть продукти.
Крок 2. Картоплю ретельно промийте і звільніть від шкірки. Цибуля і часник – від лушпиння. Овочі порізати і подрібніть за допомогою блендера, м’ясорубки або комбайна.
Крок 3. Протерту масу перекладіть в підходящу ємність. Масу посоліть і поперчіть. Вбийте яйце і всипте борошно. Змішайте складові.
Крок 4. Прожарити промазану маслом сковороду. Розподіліть картопляне тісто, формуючи деруни.
Крок 5. Розгорніть деруни золотистої стороною вниз і підрум’яньте.
Крок 6. З печериць зніміть шкірку. Гриби настругайте скибочками, цибулю – як подобається.
Крок 7. Прогрійте іншу сковороду, змастіть маслом і обсмажте цибулю до прозорості. Потім додайте гриби і смажте до рум’яності. Посоліть і поперчіть. Зніміть з конфорки.
Крок 8. Дно горщиків закрийте обсмаженими дерунами. Увімкніть духовку для розігріву, вибравши на важелі 200 градусів.
Крок 9. Прослоите сметаною і грибами з цибулею.
Крок 10. Наповніть формочки, чергуючи складові.
Крок 11. Горщики помістіть в гарячу духовку і запікайте 20 хвилин. Ароматне подавайте страву прямо в горщиках. Цікаву подачу відзначать все. Приємного апетиту!