Картопляні деруни в духовці – 6 рецептів приготування з покроковими фото

Картопляні деруни в духовці без масла

Картопляні деруни в духовці без додавання олії, це максимально просте у приготуванні блюдо, яке значно економить ваш час. Для мене смажити деруни – це велике випробування. Поки я готую, домочадці пробують. А таке відчуття, що картопляне тісто не закінчується, хоч і смажу завжди на двох сковорідках. Тепер же немає такого, все їдять одночасно, і стояти біля плити немає необхідності.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4

Склад:

  • Картопля – 550 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Яйця курячі – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть продукти.

Крок 2. Картоплю ретельно промийте і звільніть від шкірки, пропустити через тертку і перекладіть в підходящу ємність.

Крок 3. Відіжміть масу від зайвої вологи.

Крок 4. Масу посоліть і поперчіть. Вбийте яйця.

Крок 5. Змішайте інгредієнти. Увімкніть духовку для розігріву, вибравши на важелі 210 градусів.

Крок 6. Деко вистелити силіконізованого пекарської папером. Розкладіть картопляні заготовки, формуючи округлі деруни. Помістіть в гарячу духовку і запікайте 20 хвилин.

Крок 7. Запікати страву зніміть з дека і викладіть на блюдо, доповніть свіжими овочами або улюбленим соусом. Я люблю зі сметаною, а домочадці з кетчупом. Приємного апетиту!