Картопляні деруни в духовці без масла
Картопляні деруни в духовці без додавання олії, це максимально просте у приготуванні блюдо, яке значно економить ваш час. Для мене смажити деруни – це велике випробування. Поки я готую, домочадці пробують. А таке відчуття, що картопляне тісто не закінчується, хоч і смажу завжди на двох сковорідках. Тепер же немає такого, все їдять одночасно, і стояти біля плити немає необхідності.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4
Склад:
- Картопля – 550 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Яйця курячі – 2 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Зберіть продукти.
Крок 2. Картоплю ретельно промийте і звільніть від шкірки, пропустити через тертку і перекладіть в підходящу ємність.
Крок 3. Відіжміть масу від зайвої вологи.
Крок 4. Масу посоліть і поперчіть. Вбийте яйця.
Крок 5. Змішайте інгредієнти. Увімкніть духовку для розігріву, вибравши на важелі 210 градусів.
Крок 6. Деко вистелити силіконізованого пекарської папером. Розкладіть картопляні заготовки, формуючи округлі деруни. Помістіть в гарячу духовку і запікайте 20 хвилин.
Крок 7. Запікати страву зніміть з дека і викладіть на блюдо, доповніть свіжими овочами або улюбленим соусом. Я люблю зі сметаною, а домочадці з кетчупом. Приємного апетиту!