Картопляні деруни в духовці – 6 рецептів приготування з покроковими фото

Картопляні деруни з сиром в духовці

Картопляні деруни з сиром в духовці виходять дуже смачними. Успіх цього заходу залежить від сорту картоплі. Приготувати страву зможе будь – який-від професіонала до новачка. Деруни, запечені в духовці, подають в основному, в гарячому вигляді, але допускається і в охолодженому вигляді. Але полежавши, страва втрачає свою хрусткость. А взагалі така їжа не залежується.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 12

Інгредієнти:

  • Картопля – 4 шт.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Сир Пармезан – 1 склянка
  • Часниковий порошок – 1 ч. л.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Цибуля зелена пучок.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть продукти для дивовижною їжі. Картоплю ретельно промийте і звільніть від шкірки. Коренеплоди пропустіть через тертку і перекладіть в підходящу ємність. Залийте холодною водою, а потім злийте через сито, просушіть серветками. Зелену цибулю промити і подрібніть.

Крок 2. Форму промажте маслом. Увімкніть духовку для розігріву, вибравши на датчику 180 градусів.

Крок 3. Сир пропустити через тертку, відправте до картоплі разом з цибулею. Заготівлю посоліть і поперчіть. Насипте часниковий порошок і додайте оливкову олію. Перемішуючими рухами об’єднайте компоненти.

Крок 4. Розкладіть картопляні заготовки, заповнивши формочки. Помістіть в гарячу духовку і запікайте 40 хвилин.

Крок 5. Запечене золотисте страву трохи охолодіть, вийміть з форми і викладіть у посуд для подавання, доповніть улюбленим соусом. Сметана підійде ідеально. Приємного апетиту!