Картопляні деруни в духовці – 6 рецептів приготування з покроковими фото

Картопляні деруни з м’ясом в духовці

Картопляні деруни з м’ясом в духовці – чудове ситне блюдо, від якого неможливо відірватися. Рум’яні деруни виглядають чудово і стануть прикрасою будь-якого застілля. Картопляне страва не залишає байдужих. А готуються в рази швидше, ніж смажені побратими.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 11

Склад:

  • Картопля – 700 гр.
  • М’ясний фарш – 300 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Кефір – 50 мл
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 4 ст. л.
  • Зелень – за смаком.
  • Масло рослинне – для змазування.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть складові для запаморочливого страви.

Крок 2. Зелень прополощіть і подрібніть. Очищену цибулю порубаєте.

Крок 3. Прожарити промазану маслом сковороду. Надішліть цибулину пассероваться до прозорості. Потім додайте фарш і смажте до блідого стану. Додайте половину подрібненої зелені. Посоліть і поперчіть. Зніміть з конфорки.

Крок 4. Окремо змішайте кефір, яйце і борошно. Посоліть і приправте спеціями.

Крок 5. Картоплю ретельно промийте і звільніть від шкірки. Коренеплоди пропустіть через тертку і перекладіть до раніше підготовленого тіста разом із зеленню. Змішайте складові. Увімкніть духовку для розігріву, вибравши на важелі 180 градусів.

Крок 6. Деко промажте маслом. Розкладіть картопляні заготовки, формуючи округлі деруни. На картоплю покладіть начинку. Зверху закрийте картопляним шаром. Помістіть в гарячу духовку і запікайте 20 хвилин. Розгорніть золотистої стороною вниз і подрумянивайте ще 15 хвилин.

Крок 7. Апетитна страва зніміть з дека, викладіть і подавайте зі сметаною. Вона підійде ідеально. Приємного апетиту!