Картопляні деруни в духовці – 6 рецептів приготування з покроковими фото

Деруни з картоплі з грибами в духовці

Деруни з картоплі з грибами, на мою думку, саме гармонійне поєднання. Запашні гриби надають страві неймовірний смак. Розкішне частування не соромно поставити на стіл дорогим гостям. Страва не обтяжить вас і не змусить довго чекати. Божественну їжу відзначать всі без винятку.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Картопля – 4-5 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Печериці – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Зелень – пучок.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • Сметана – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть продукти. Картоплю ретельно промийте і звільніть від шкірки. З печериць зніміть шкірку, з цибулі – лушпиння.

Крок 2. Гриби настругайте скибочками, цибулю – півкільцями. Прогрійте сковорідку, змастіть маслом і обсмажте цибулю до прозорості. Потім додайте гриби і смажте до рум’яності. Посоліть і поперчіть. Зніміть з конфорки.

Крок 3. Зелень промийте і подрібніть.

Крок 4. У ємності об’єднайте яйце зі сметаною, посоліть і поперчіть.

Крок 5. Коренеплоди пропустіть через крупну тертку і перекладіть в підходящу ємність. Змішайте з яєчно-сметанною сумішшю і зеленню, додайте борошно. З’єднайте складові.

Крок 6. Увімкніть духовку для розігріву, вибравши на датчику 180 градусів. Деко вистелити силіконізованого пекарської папером або алюмінієвою фольгою. Якщо потрібно, промажте маслом. Розкладіть картопля, формуючи однакові заготовки. На картоплю покладіть грибну начинку. Зверху закрийте картопляним шаром.

Крок 7. Акуратні заготовки помістіть в гарячу духовку і готуйте 20-25 хвилин. Або печемо до рум’яного кольору 15 хвилин, а після розгорніть деруни рум’яної стороною вниз і подрумянивайте ще 10 хвилин.

Крок 8. Запечене духмяне страву зніміть з дека і викладіть на блюдо, доповніть улюбленим соусом. Сметана підійде ідеально. Любителі картоплі не пройдуть повз цього шедевра. Приємного апетиту!