Картопляні деруни з фаршем на сковороді – 6 рецептів з покроковими фото

Як приготувати деруни з фаршем і грибами?

Звичні деруни з фаршем можна оновити, додавши до них будь-які гриби, адже ці інгредієнти добре дружать між собою і створюють нові відтінки смаку. Готуємо деруни способом з начинкою упереміш, що швидше і простіше традиційного. Це смачне і соковите блюдо подається до столу тільки свіжоприготований і гарячим.

Час приготування: 1 годину.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 3.

Склад:

  • Картопля – 5 шт.
  • Фарш – 150 гр.
  • Печериці – 4 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цибуля – 1/2 шт.
  • Сік лимона – ½ ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – щіпка.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Масло – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте в зазначеному у рецептурі кількості всі продукти для цієї страви. Картоплю почистіть, добре промийте і подрібніть на дрібній або середній тертці. Додайте до тертому картоплі подрібнену цибулю.Крок 2. Печериці почистіть, промийте, дрібно наріжте і обсмажте в розігрітому маслі без додавання солі.

Крок 3. Потім обсмажені гриби перекладіть натертому до картоплі і видавіть набагато лимонного соку, щоб картопля не потемнів. Цю масу посоліть, поперчіть і ложкою перемішайте.

Крок 4. Потім до неї перекладіть м’ясний фарш, розбийте одне яйце і перемішайте ще раз і до однорідного стану.

Крок 5. Картопляна маса не повинна бути рідкою, що залежить від сорту картоплі, тому до неї можна додати трохи борошна або замість яйця тільки жовток.Крок 6. Розігрійте в сковороді олію. Ложкою викладайте в масло замішане тісто, формуючи невеликі деруни.

Крок 7. Обсмажуйте деруни не невеликому вогні до рум’яного кольору з обох боків.

Крок 8. З приготованих драніков серветкою приберіть зайве масло, перекладіть їх на порційні тарілки, красиво декоруйте і подайте до столу. Приємного апетиту!