Як приготувати деруни з фаршем і грибами?
Звичні деруни з фаршем можна оновити, додавши до них будь-які гриби, адже ці інгредієнти добре дружать між собою і створюють нові відтінки смаку. Готуємо деруни способом з начинкою упереміш, що швидше і простіше традиційного. Це смачне і соковите блюдо подається до столу тільки свіжоприготований і гарячим.
Час приготування: 1 годину.
Час приготування: 30 хвилин.
Порції: 3.
Склад:
- Картопля – 5 шт.
- Фарш – 150 гр.
- Печериці – 4 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Цибуля – 1/2 шт.
- Сік лимона – ½ ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – щіпка.
- Борошно – 1 ст. л.
- Масло – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуйте в зазначеному у рецептурі кількості всі продукти для цієї страви. Картоплю почистіть, добре промийте і подрібніть на дрібній або середній тертці. Додайте до тертому картоплі подрібнену цибулю.Крок 2. Печериці почистіть, промийте, дрібно наріжте і обсмажте в розігрітому маслі без додавання солі.
Крок 3. Потім обсмажені гриби перекладіть натертому до картоплі і видавіть набагато лимонного соку, щоб картопля не потемнів. Цю масу посоліть, поперчіть і ложкою перемішайте.
Крок 4. Потім до неї перекладіть м’ясний фарш, розбийте одне яйце і перемішайте ще раз і до однорідного стану.
Крок 5. Картопляна маса не повинна бути рідкою, що залежить від сорту картоплі, тому до неї можна додати трохи борошна або замість яйця тільки жовток.Крок 6. Розігрійте в сковороді олію. Ложкою викладайте в масло замішане тісто, формуючи невеликі деруни.
Крок 7. Обсмажуйте деруни не невеликому вогні до рум’яного кольору з обох боків.
Крок 8. З приготованих драніков серветкою приберіть зайве масло, перекладіть їх на порційні тарілки, красиво декоруйте і подайте до столу. Приємного апетиту!