Покроковий рецепт кексу з родзинками і яблуками
Розтоплене вершкове масло збивається з яйцями і цукровим піском. Потім засипається борошно, розпушувач і замішується однорідне тісто. Далі туди додаються нарізані яблука, родзинки, волоські горіхи і цукати. Все перекладається форму і запікається протягом півгодини.
Час готування: 1 год.
Час приготування: 30 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Масло вершкове – 200 гр.
- Борошно пшеничне – 150 гр.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Яблуко – 1 шт.
- Родзинки – 1 жменя.
- Горіхи волоські – 1 жменя.
- Цукати апельсинові – 1 жменя.
- Сіль – 1 щіпка.
- Розпушувач – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Вершкове масло перекладаємо в невелику каструлю або сотейник, відправляємо на мінімальний вогонь і чекаємо, поки воно повністю розтопиться.
Крок 2. Потім знімаємо каструлю з вогню, додаємо в вершкове масло, цукровий пісок і добре збиваємо все за допомогою міксера.
Крок 3. Далі розбиваємо туди два яйця і знову збиваємо все міксером.
Крок 4. Тепер в кілька підходів засипаємо пшеничне борошно разом з розпушувачем. Все добре збиваємо. Повинно вийде однорідне, густе тісто, схоже на дуже густу сметану.
Крок 5. Яблуко добре промиваємо під проточною водою, очищаємо, вирізаємо серцевину і нарізаємо невеликими кубиками.
Крок 6. Відправляємо нарізане яблука в ємність з тістом. Слідом додаємо попередньо промитий ізюм.
Крок 7. Волоські горіхи злегка подрібнюємо ножем і також відправляємо в каструлю до решти інгредієнтів.
Крок 8. Останніми кладемо цукати, які перед цим дрібно нарізаємо.
Крок 9. Ретельно все перемішуємо і викладаємо масу у форму для запікання. Духовку попередньо розігріваємо до 180оС і випікаємо кекс протягом 35-40 хвилин.
Крок 10. Готовому яблучного кексу з родзинками даємо охолонути, після чого нарізаємо його порційними шматочками і подаємо до столу з гарячим чаєм або кавою. Приємного апетиту!