Кекс з родзинками – 10 рецептів в духовці з покроковими фото

Покроковий рецепт кексу з родзинками і яблуками

Розтоплене вершкове масло збивається з яйцями і цукровим піском. Потім засипається борошно, розпушувач і замішується однорідне тісто. Далі туди додаються нарізані яблука, родзинки, волоські горіхи і цукати. Все перекладається форму і запікається протягом півгодини.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 30 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Борошно пшеничне – 150 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Яблуко – 1 шт.
  • Родзинки – 1 жменя.
  • Горіхи волоські – 1 жменя.
  • Цукати апельсинові – 1 жменя.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Розпушувач – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Вершкове масло перекладаємо в невелику каструлю або сотейник, відправляємо на мінімальний вогонь і чекаємо, поки воно повністю розтопиться.

Крок 2. Потім знімаємо каструлю з вогню, додаємо в вершкове масло, цукровий пісок і добре збиваємо все за допомогою міксера.

Крок 3. Далі розбиваємо туди два яйця і знову збиваємо все міксером.

Крок 4. Тепер в кілька підходів засипаємо пшеничне борошно разом з розпушувачем. Все добре збиваємо. Повинно вийде однорідне, густе тісто, схоже на дуже густу сметану.

Крок 5. Яблуко добре промиваємо під проточною водою, очищаємо, вирізаємо серцевину і нарізаємо невеликими кубиками.

Крок 6. Відправляємо нарізане яблука в ємність з тістом. Слідом додаємо попередньо промитий ізюм.

Крок 7. Волоські горіхи злегка подрібнюємо ножем і також відправляємо в каструлю до решти інгредієнтів.

Крок 8. Останніми кладемо цукати, які перед цим дрібно нарізаємо.

Крок 9. Ретельно все перемішуємо і викладаємо масу у форму для запікання. Духовку попередньо розігріваємо до 180оС і випікаємо кекс протягом 35-40 хвилин.

Крок 10. Готовому яблучного кексу з родзинками даємо охолонути, після чого нарізаємо його порційними шматочками і подаємо до столу з гарячим чаєм або кавою. Приємного апетиту!