Як смачно приготувати кимчи з редьки дайкон?
Холодні і гострі мариновані овочі кімчі готують не тільки з різних видів капусти, але і з редьки сорту «дайкон». Вона володіє приємним свіжим смаком, досить швидко маринується і підходить в якості закуски до других страв або святкового столу.
Час приготування: 55 хв. – готування, 7 днів – маринування.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 4.
Інгредієнти:
- Редька дайкон – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Борошно рисова або пшенична – 3 ст. л.
- Вода – 200 мл
- Цибуля зелена – 10 шт.
- Імбир свіжий тертий (корінь) – ½ ст. л.
- Часник – 10 зуб.
- Соус рибний – 4 ст. л.
- Перець червоний мелений – 2,5 ст. ложки
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Дайкон вимити, зняти шкірочку, нарізати овоч часточками або великим кубиком.
2. У глибокій мисці змішати нарізану коренеплід з сіллю і цукром, залишити на півгодини, щоб настоявся, потім перемішати і дати постояти ще 15 хвилин, потім утворилася рідина злити.
3. З води і борошна приготувати клейку пасту, змішавши інгредієнти і довівши їх до кипіння.
4. Зелену цибулю нарізати шматочками завдовжки 3-4 див.
. У підходящою за обсягом мисці змішати злегка подмаринованную редьку з половиною перцю чилі, подрібненим на тертці або в блендері з часником і імбиром, а також додати в овочі цукор, пасту з борошна, рибний соус і нарізані пір’я цибулі. Все ретельно перемішати, а потім підсипати ще гострого перцю за смаком.
6. Редьку в маринаді перекласти в контейнер для зберігання – пластиковий або скляний і залишити в теплому приміщенні для маринування на добу. Після переставити в холодильник. Пробувати закуску можна приблизно через тиждень. Зберігається заготівля до 2 місяців в холоді.