Кімчі – 7 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Як смачно приготувати кимчи з редьки дайкон?

Холодні і гострі мариновані овочі кімчі готують не тільки з різних видів капусти, але і з редьки сорту «дайкон». Вона володіє приємним свіжим смаком, досить швидко маринується і підходить в якості закуски до других страв або святкового столу.

Час приготування: 55 хв. – готування, 7 днів – маринування.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Редька дайкон – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Борошно рисова або пшенична – 3 ст. л.
  • Вода – 200 мл
  • Цибуля зелена – 10 шт.
  • Імбир свіжий тертий (корінь) – ½ ст. л.
  • Часник – 10 зуб.
  • Соус рибний – 4 ст. л.
  • Перець червоний мелений – 2,5 ст. ложки
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Дайкон вимити, зняти шкірочку, нарізати овоч часточками або великим кубиком.

2. У глибокій мисці змішати нарізану коренеплід з сіллю і цукром, залишити на півгодини, щоб настоявся, потім перемішати і дати постояти ще 15 хвилин, потім утворилася рідина злити.

3. З води і борошна приготувати клейку пасту, змішавши інгредієнти і довівши їх до кипіння.

4. Зелену цибулю нарізати шматочками завдовжки 3-4 див.

. У підходящою за обсягом мисці змішати злегка подмаринованную редьку з половиною перцю чилі, подрібненим на тертці або в блендері з часником і імбиром, а також додати в овочі цукор, пасту з борошна, рибний соус і нарізані пір’я цибулі. Все ретельно перемішати, а потім підсипати ще гострого перцю за смаком.

6. Редьку в маринаді перекласти в контейнер для зберігання – пластиковий або скляний і залишити в теплому приміщенні для маринування на добу. Після переставити в холодильник. Пробувати закуску можна приблизно через тиждень. Зберігається заготівля до 2 місяців в холоді.