Клафуті – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Покроковий рецепт приготування клафуті зі сливами

Зливу – дуже ароматна і смачна ягода. В осінній період її часто використовують у приготуванні всіляких пирогів і пиріжків. Ми пропонуємо зробити приголомшливий французький пиріг клафуті зі сливами.

Час приготування: 50

Час приготування: 25 хв

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • Сливи – 6 шт.
  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Вершки – 150 мл
  • Пудра цукрова – 3 ч. л.
  • Масло вершкове – 1 ч. л.
  • Цукор коричневий – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Сливи помийте, видаліть кісточки і наріжте м’якоть часточками.

Крок 2. Форму для пирога змастіть вершковим маслом, викладіть в неї сливи, просыпьте їх цукром.

Крок 3. У мисці збийте яйця з цукровою пудрою до утворення пишної піни, поступово влийте вершки і змішати до однорідності. Потім додайте борошно і добре вимісити тісто.

Крок 4. Отриманим тестом залийте сливи.

Крок 5. Помістіть форму в духовку, розігріту до 200 градусів. Готуйте пиріг протягом 20-25 хвилин. Пиріг добре піднімається і тримає форму. Подавайте десерт до чаю в теплому вигляді.