Покроковий рецепт приготування клафуті зі сливами
Зливу – дуже ароматна і смачна ягода. В осінній період її часто використовують у приготуванні всіляких пирогів і пиріжків. Ми пропонуємо зробити приголомшливий французький пиріг клафуті зі сливами.
Час приготування: 50
Час приготування: 25 хв
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 2 ст. л.
- Сливи – 6 шт.
- Яйця курячі – 4 шт.
- Вершки – 150 мл
- Пудра цукрова – 3 ч. л.
- Масло вершкове – 1 ч. л.
- Цукор коричневий – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Сливи помийте, видаліть кісточки і наріжте м’якоть часточками.
Крок 2. Форму для пирога змастіть вершковим маслом, викладіть в неї сливи, просыпьте їх цукром.
Крок 3. У мисці збийте яйця з цукровою пудрою до утворення пишної піни, поступово влийте вершки і змішати до однорідності. Потім додайте борошно і добре вимісити тісто.
Крок 4. Отриманим тестом залийте сливи.
Крок 5. Помістіть форму в духовку, розігріту до 200 градусів. Готуйте пиріг протягом 20-25 хвилин. Пиріг добре піднімається і тримає форму. Подавайте десерт до чаю в теплому вигляді.