Простий і смачний рецепт шурпи з свинини в каструлі
Шурпа зі свининою готується набагато швидше, ніж з додаванням інших видів м’яса. Також страва виходить жирним і наваристим, що робить його ще більш ситним і привабливим.
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 1 год
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Свинина – 0,5 кг
 - Картопля – 5 шт.
 - Цибуля ріпчаста – 1 шт.
 - Морква – 1 шт.
 - Перець болгарський – 1 шт.
 - Помідор – 2 шт.
 - Паста томатна – 2 ст. л.
 - Масло рослинне – 1 ст. л.
 - Сіль – за смаком.
 - Спеції – за смаком.
 - Вода – 250 мл
 
Процес приготування:
1. Спочатку очищаємо картоплю і ріжемо його великими кубиками або часточками.
2. Промиваємо свинину і також нарізаємо великими шматочками.
3. М’ясо обсмажуємо в рослинному маслі близько 5-10 хвилин.
4. Потім відправляємо підрум’янену свинину разом з картоплею в каструлю, заливаємо водою і ставимо на плиту.
5. Під час готування слід регулярно знімати піну.
6. Нарізаємо цибулю і окремо обсмажуємо його в сковороді пару хвилин.
7. Далі до цибулі додаємо інші подрібнені овочі: морква, помідори болгарський перець. Тушкуємо 2-3 хвилини.
8. Додаємо до овочів томатну пасту і перемішуємо.
9. Виливаємо яскраву піджарку в каструлю.
10. Тепер додаємо в блюдо сіль і спеції за смаком. Розмішуємо і продовжуємо варити до м’якості овочів.
11. Знімаємо готову страву з плити. Можна відразу розкладати шурпу по тарілках і подавати до столу!












