Класична шурпа з свинини – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Простий і смачний рецепт шурпи з свинини в каструлі

Шурпа зі свининою готується набагато швидше, ніж з додаванням інших видів м’яса. Також страва виходить жирним і наваристим, що робить його ще більш ситним і привабливим.

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Час приготування: 1 год

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Свинина – 0,5 кг
  • Картопля – 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Помідор – 2 шт.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Вода – 250 мл

Процес приготування:

1. Спочатку очищаємо картоплю і ріжемо його великими кубиками або часточками.

2. Промиваємо свинину і також нарізаємо великими шматочками.

3. М’ясо обсмажуємо в рослинному маслі близько 5-10 хвилин.

4. Потім відправляємо підрум’янену свинину разом з картоплею в каструлю, заливаємо водою і ставимо на плиту.

5. Під час готування слід регулярно знімати піну.

6. Нарізаємо цибулю і окремо обсмажуємо його в сковороді пару хвилин.

7. Далі до цибулі додаємо інші подрібнені овочі: морква, помідори болгарський перець. Тушкуємо 2-3 хвилини.

8. Додаємо до овочів томатну пасту і перемішуємо.

9. Виливаємо яскраву піджарку в каструлю.

10. Тепер додаємо в блюдо сіль і спеції за смаком. Розмішуємо і продовжуємо варити до м’якості овочів.

11. Знімаємо готову страву з плити. Можна відразу розкладати шурпу по тарілках і подавати до столу!