Покроковий рецепт приготування шурпи з яловичини з нутом
Ситна шурпа з яловичини і нуту дивує своїм оригінальним смаком і ароматом. Гаряче домашнє блюдо зможуть приготувати навіть не самі досвідчені кулінари. Спробуйте рецепт для вашого обіднього столу.
Час приготування: 2 години 30 хвилин
Час приготування: 2 години
Порцій – 10
Інгредієнти:
- Яловичина – 600 гр.
- Нут – 200 гр.
- Картопля – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Помідор – 2 шт.
- Паста томатна – 1 ст. л.
- Часник – 2 зубчики.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Зелень – 1 пучок.
- Масло рослинне – 60 мл
Процес приготування:
1. Яловичину обполіскуємо під водою і нарізаємо її на великі рівні за розміром шматочки.
2. Чистимо цибулю та нарізаємо його кубиками.
3. Потім подрібнюємо помідори і болгарський перець.
4. Морква пропускаємо через крупну тертку. При бажанні можна порізати невеликими брусочками.
5. Заздалегідь отмачиваем нут в холодній воді. Після зливаємо воду і даємо бобовим обсохнути.
6. Каструлю або казан розігріваємо з рослинним маслом. Обсмажуємо там м’ясо з цибулею протягом 10-15 хвилин.
7. Додаємо в блюдо подрібнені овочі, томатну пасту і скибочки картоплі.
8. Заливаємо вміст водою і варимо близько години.
9. Через годину викладаємо в шурпу нут, додаємо подрібнений часник, сіль і спеції. Варимо на повільному вогні ще 30-40 хвилин.
10. Готову шурпу з яловичиною і нутом доповнюємо свіжою зеленню і подаємо до столу.