Класична шурпа з яловичини – 8 покрокових рецептів приготування з фото

Покроковий рецепт приготування шурпи з яловичини з нутом

Ситна шурпа з яловичини і нуту дивує своїм оригінальним смаком і ароматом. Гаряче домашнє блюдо зможуть приготувати навіть не самі досвідчені кулінари. Спробуйте рецепт для вашого обіднього столу.

Час приготування: 2 години 30 хвилин

Час приготування: 2 години

Порцій – 10

Інгредієнти:

  • Яловичина – 600 гр.
  • Нут – 200 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Помідор – 2 шт.
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Масло рослинне – 60 мл

Процес приготування:

1. Яловичину обполіскуємо під водою і нарізаємо її на великі рівні за розміром шматочки.

2. Чистимо цибулю та нарізаємо його кубиками.

3. Потім подрібнюємо помідори і болгарський перець.

4. Морква пропускаємо через крупну тертку. При бажанні можна порізати невеликими брусочками.

5. Заздалегідь отмачиваем нут в холодній воді. Після зливаємо воду і даємо бобовим обсохнути.

6. Каструлю або казан розігріваємо з рослинним маслом. Обсмажуємо там м’ясо з цибулею протягом 10-15 хвилин.

7. Додаємо в блюдо подрібнені овочі, томатну пасту і скибочки картоплі.

8. Заливаємо вміст водою і варимо близько години.

9. Через годину викладаємо в шурпу нут, додаємо подрібнений часник, сіль і спеції. Варимо на повільному вогні ще 30-40 хвилин.

10. Готову шурпу з яловичиною і нутом доповнюємо свіжою зеленню і подаємо до столу.