зелений борщ зі щавлем і яйцем
зелений борщ зі щавлем і яйцем – це самий популярний суп для вживання в спекотні літні дні, також для готування краще використовувати молоді овочі. Для прискорення і без того швидкого процесу, ви можете попередньо відварити і очистити кілька курячих яєць.
Час готування – 35 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 3-4.
Склад:
- Яйця – 2-3 шт.
 - Щавель – 1 пучок.
 - Масло олію – для смаження.
 - Картопля молода – 4-5 шт.
 - Морквина – 1 шт.
 - Цибулина – 1 шт.
 - Цибуля зелена – 1/2 пучка.
 - Зелень – за смаком.
 - Цукор-пісок – за смаком.
 - Сіль – за смаком.
 - Перець чорний мелений – за смаком.
 
Процес приготування:
Крок 1. Знімаємо шкірку з овочів і промиваємо, у підсоленій воді відварюємо до готовності яйця, остуджуємо в крижаній воді.
Крок 2. На невеликі скибочки ріжемо цибулю з морквою.
Крок 3. На 4-6 частин ріжемо картоплю.
Крок 4. У сотейник наливаємо олію і прогріваємо, пасеруємо моркву з цибулею.
Крок 5. Закидаємо картоплю і злегка підрум’янюємо.
Крок 6. Заливаємо інгредієнти водою і тушкуємо на повільному полум’ї протягом 10-15 хвилин.
Крок 7. Листя щавлю без стебел обполіскуємо і крупно нарізаємо.
Крок 8. Щавель разом з нарізкою з зеленого цибулі викладаємо в каструлю, додаємо цукор, перчимо і солимо – готуємо ще 5 хвилин.
Крок 9. Доповнюємо страва кропом і знімаємо з вогню, даємо трохи настоятися.
Крок 10. Розливаємо борщ по тарілках і доповнюємо кожну порцію половинками відварених яєць. Приємного апетиту!












