Цибулевий суп по-французьки без вина
Цибулевий суп по-французьки без вина готується практично за тією ж технологією, що і оригінальний рецепт. Весь секрет насиченого смаку і яскравого аромату, полягає в тривалій і досить повільною пассеровке цибулі, важливо довести основний компонент до світло-коричневого відтінку, але ні в якому разі не підпалити.
Час готування – 70 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Цибуля ріпчаста білий – 300 гр.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Борошно – 1 ст. л.
- Бульйон м’ясний – 800 мл
- Багет – 100 гр.
- Сир твердих сортів – 120 гр.
- Лист лавра – 1 шт.
- Сіль – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. 300 грам лука «звільняємо» від лушпиння і ріжемо тонкими чверть кільцями.
Крок 2. Висипаємо нарізку в сковорідку з розтопленим вершковим маслом.
Крок 3. На мінімальному полум’я і активному помішуванні доводимо овоч до карамельного відтінку і м’якості.
Крок 4. Присипаємо борошном.
Крок 5. Заважаємо до рівномірного розподілу білого сипучого компоненту.
Крок 6. Продовжуючи працювати лопаткою, вливаємо гарячий бульйон, приправляємо листом лавра і перцем.
Крок 7. Тушкуємо суп на повільному полум’ї близько півгодини. Потім викидаємо лаврушку, солимо.
Крок 8. Ріжемо багет на порційні шматочки середньої товщини.
Крок 9. Обсмажуємо хліб на сухій сковорідці до легкого рум’янцю.
Крок 10. Розподіляємо блюдо з жароміцним супницам і посипаємо жменькою сиру.
Крок 11. Також кладемо по шматочку багета.
Крок 12. Повторюємо шар сиру і прибираємо ємності в гарячу духовку або мікрохвильову піч до того моменту, поки сир не розтане.
Крок 13. Негайно дегустуємо французьку класику!