Класичний рецепт Олів’є з ковбасою, солоним огірком і зеленим горошком
Салат олів’є з ковбасою, горошком і солоним огірком – це той самий олів’є, який найчастіше готували в СРСР, адже він не вимагав якихось складних інгредієнтів, а солоні огірки в банках, на відміну від свіжих, можна було придбати цілий рік або ж взяти з власних коморах.
Склад:
- Ковбаса варена – 300 гр.
- Яйця – 2-3 шт.
- Картопля – 2-3 шт.
- Морква – 1 шт.
- Горошок консервований – 0,5-1 банку.
- Огірки солоні – 1-2 шт.
- Цибуля зелена – 1 пучок.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Свіжий кріп – за смаком.
- Майонез для заправки.
- Сметана для заправки
Процес приготування:
1. Викладіть в салатник зварені і охолоджені, а потім очищені від шкірки і нарізані кубиками картоплю і моркву.
2. Варену ковбасу вищого сорту також наріжте і викладіть до овочів.
3. Цибуля зелена або ріпчаста дрібно наріжте.
4. Подрібніть солоні огірочки і перекладіть їх в салатник.
5. Горошок консервований відцідіть, викладіть до решти інгредієнтів.
6. Охолоджені варені круті яйця, нарізану кубиками, додайте в салат до решти інгредієнтів.
7. Змішайте майонез зі сметаною, щоб вийшла заправка. Кількість майонезу і сметани беріть на свій розсуд.
8. Заправте салат, підсолити і поперчіть його за своїм смаком.
9. Свіжий кріп дрібно порубаєте, його можна додати в заправку, так і просто присипати кропом верх салату.
Приємного апетиту!