Класичний салат Олівє – покроковий рецепт приготування салату з інгредієнтами

Класичний рецепт Олів’є з ковбасою, солоним огірком і зеленим горошком

Салат олів’є з ковбасою, горошком і солоним огірком – це той самий олів’є, який найчастіше готували в СРСР, адже він не вимагав якихось складних інгредієнтів, а солоні огірки в банках, на відміну від свіжих, можна було придбати цілий рік або ж взяти з власних коморах.

Склад:

  • Ковбаса варена – 300 гр.
  • Яйця – 2-3 шт.
  • Картопля – 2-3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Горошок консервований – 0,5-1 банку.
  • Огірки солоні – 1-2 шт.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Свіжий кріп – за смаком.
  • Майонез для заправки.
  • Сметана для заправки

Процес приготування:

1. Викладіть в салатник зварені і охолоджені, а потім очищені від шкірки і нарізані кубиками картоплю і моркву.

2. Варену ковбасу вищого сорту також наріжте і викладіть до овочів.

3. Цибуля зелена або ріпчаста дрібно наріжте.

4. Подрібніть солоні огірочки і перекладіть їх в салатник.

5. Горошок консервований відцідіть, викладіть до решти інгредієнтів.

6. Охолоджені варені круті яйця, нарізану кубиками, додайте в салат до решти інгредієнтів.

7. Змішайте майонез зі сметаною, щоб вийшла заправка. Кількість майонезу і сметани беріть на свій розсуд.

8. Заправте салат, підсолити і поперчіть його за своїм смаком.

9. Свіжий кріп дрібно порубаєте, його можна додати в заправку, так і просто присипати кропом верх салату.

Приємного апетиту!