Класичний салат Олівє – покроковий рецепт приготування салату з інгредієнтами

Оригінальний рецепт Олів’є з індичкою на святковий стіл

Олів’є з індичкою – теж варіація на тему класичного олів’є. Виходить такий салат більш дієтичним, ніж з будь-ковбасою. Якщо хочете ще більше знизити його калорійність, додайте заправку більше нежирної сметани, ніж майонезу, а також більше морквини, ніж картоплі.

Склад:

  • Грудка індички – 300 гр.
  • Морква – 1-2 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Огірок солоний або свіжий – 1 шт.
  • Горошок або кукурудза – 0,5 – 1 банку.
  • Яйце куряче – 3 шт.
  • Майонез для заправки.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Відваріть заздалегідь до готовності в підсоленій воді філейну частину індички (можна стегенця).

2. Коли м’ясо остигне, наріжте його кубиками, покладіть в салатник.

3. Також вчините з морквою і картоплею. Нарізані овочі викладіть до м’яса в салатник.

4. Яйця зваріть круто, а після того, як вони охолонуть, наріжте кубиками і викладіть в салатник.

5. Свіжий або солоний огірок також наріжте кубиками, дотримуючись правило однаковою нарізки всіх компонентів салату.

6. Консервований горошок (можна замінити на цукрову кукурудзу) відцідіть, додайте в салат.

7. Підсолити олів’є і приправити меленим чорним перцем.

8. Майонезом або сметаною (або майонез + сметана) заправте салат, розмішайте і подавайте до столу трохи охолодженим.

Приємного апетиту!