Оригінальний рецепт Олів’є з індичкою на святковий стіл
Олів’є з індичкою – теж варіація на тему класичного олів’є. Виходить такий салат більш дієтичним, ніж з будь-ковбасою. Якщо хочете ще більше знизити його калорійність, додайте заправку більше нежирної сметани, ніж майонезу, а також більше морквини, ніж картоплі.
Склад:
- Грудка індички – 300 гр.
- Морква – 1-2 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Цибуля зелена – 1 пучок.
- Огірок солоний або свіжий – 1 шт.
- Горошок або кукурудза – 0,5 – 1 банку.
- Яйце куряче – 3 шт.
- Майонез для заправки.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Відваріть заздалегідь до готовності в підсоленій воді філейну частину індички (можна стегенця).
2. Коли м’ясо остигне, наріжте його кубиками, покладіть в салатник.
3. Також вчините з морквою і картоплею. Нарізані овочі викладіть до м’яса в салатник.
4. Яйця зваріть круто, а після того, як вони охолонуть, наріжте кубиками і викладіть в салатник.
5. Свіжий або солоний огірок також наріжте кубиками, дотримуючись правило однаковою нарізки всіх компонентів салату.
6. Консервований горошок (можна замінити на цукрову кукурудзу) відцідіть, додайте в салат.
7. Підсолити олів’є і приправити меленим чорним перцем.
8. Майонезом або сметаною (або майонез + сметана) заправте салат, розмішайте і подавайте до столу трохи охолодженим.
Приємного апетиту!