Класичний рецепт Олів’є з додаванням яблука
Якщо ви хочете привнести в давно відомий салат свіжі нотки, тоді приготуйте олів’є з яблуками. Соковитість і приємна кислинка цих фруктів змусять знайомий смак заграти по-новому. Також добре, якщо разом зі свіжим огірком ви додасте сюди і трохи солоного огірка. М’ясна складова може бути будь-який: варена або копчена курка, свинина або яловичина, або ж варена ковбаса.
Склад:
- Яблука – 1-2 шт.
- Відварене м’ясо або курка – 300 гр.
- Консервований горошок – 0,5 – 1 банку.
- Картопля – 2-3 шт.
- Морква – 1 шт.
- Яйця – 2-3 шт.
- цибуля Ріпчаста – 1 шт. за бажанням.
- Мариновані огірки – 1-2 шт.
- Мелений чорний перець – за смаком.
- Свіжий огірок – 1 шт.
- Майонез для заправки.
- Лимонний сік – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Картоплю і моркву заздалегідь зваріть, остудіть, очистіть від шкірки, наріжте кубиками, викладіть в салатник.
2. Також заздалегідь відваріть будь-яке м’ясо або птицю (можна взяти і копчену курячу грудку або ж запечену на грилі), наріжте кубиками і додайте в салатник.
3. Яйця заливаємо холодною водою і ставимо варити, додаємо дрібку солі щоб яйця добре очищалися від шкаралупи. Після закипання варимо 7-8 хвилин, зливаємо окріп і заливаємо холодною водою. Потім яйця очищаємо від шкаралупи і нарізаємо кубиками й викладаємо в салатник.
4. Відцідіть горошок, додайте в салат половинку банки або ж цілу банку, якщо любите, щоб горошку в салаті було багато.
5. Наріжте кубиками свіжий і солоний огірки. Викладіть на салат.
6. Наріжте дрібними кубиками ріпчасту цибулю. Якщо не подобається цибульна гіркоту, обдайте нарізану цибулю окропом і відцідіть, а після викладіть в салатник.
7. З яблук очистіть шкірку, видаліть серцевину з зернами. Наріжте яблука кубиками, збризніть соком лимона, щоб вони не потемніли. Викладіть в салатник.
8. Майонезом або майонезом зі сметаною заправте олів’є, посоліть і поперчіть, розмішайте.
9. Прикрашайте олів’є з яблуком на свій розсуд (можна попередньо охолодити його 30 хвилин в холодильнику) і подавайте до столу.
Приємного апетиту!