Класичний салат Олівє – покроковий рецепт приготування салату з інгредієнтами

Класичний рецепт Олів’є з додаванням яблука

Якщо ви хочете привнести в давно відомий салат свіжі нотки, тоді приготуйте олів’є з яблуками. Соковитість і приємна кислинка цих фруктів змусять знайомий смак заграти по-новому. Також добре, якщо разом зі свіжим огірком ви додасте сюди і трохи солоного огірка. М’ясна складова може бути будь-який: варена або копчена курка, свинина або яловичина, або ж варена ковбаса.

Склад:

  • Яблука – 1-2 шт.
  • Відварене м’ясо або курка – 300 гр.
  • Консервований горошок – 0,5 – 1 банку.
  • Картопля – 2-3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Яйця – 2-3 шт.
  • цибуля Ріпчаста – 1 шт. за бажанням.
  • Мариновані огірки – 1-2 шт.
  • Мелений чорний перець – за смаком.
  • Свіжий огірок – 1 шт.
  • Майонез для заправки.
  • Лимонний сік – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Картоплю і моркву заздалегідь зваріть, остудіть, очистіть від шкірки, наріжте кубиками, викладіть в салатник.

2. Також заздалегідь відваріть будь-яке м’ясо або птицю (можна взяти і копчену курячу грудку або ж запечену на грилі), наріжте кубиками і додайте в салатник.

3. Яйця заливаємо холодною водою і ставимо варити, додаємо дрібку солі щоб яйця добре очищалися від шкаралупи. Після закипання варимо 7-8 хвилин, зливаємо окріп і заливаємо холодною водою. Потім яйця очищаємо від шкаралупи і нарізаємо кубиками й викладаємо в салатник.

4. Відцідіть горошок, додайте в салат половинку банки або ж цілу банку, якщо любите, щоб горошку в салаті було багато.

5. Наріжте кубиками свіжий і солоний огірки. Викладіть на салат.

6. Наріжте дрібними кубиками ріпчасту цибулю. Якщо не подобається цибульна гіркоту, обдайте нарізану цибулю окропом і відцідіть, а після викладіть в салатник.

7. З яблук очистіть шкірку, видаліть серцевину з зернами. Наріжте яблука кубиками, збризніть соком лимона, щоб вони не потемніли. Викладіть в салатник.

8. Майонезом або майонезом зі сметаною заправте олів’є, посоліть і поперчіть, розмішайте.

9. Прикрашайте олів’є з яблуком на свій розсуд (можна попередньо охолодити його 30 хвилин в холодильнику) і подавайте до столу.

Приємного апетиту!