Святковий салат олів’є з червоною рибою
Якщо ви ще ніколи раніше не додавали в олів’є червону рибу, тоді ми навчимо вас, як це зробити покроково. За своїми смаковими якостями такий салат нітрохи не поступається класичному олів’є з ковбасою. Риба для салату годиться будь-яка: однаково добре підійде і слабосолона форель і сьомга, і горбуша.
Склад:
- Риба червона солона – 300 гр.
- Картопля відварна – 2-3 шт.
- Яйця курячі – 3 шт.
- Огірок свіжий – 1-2 шт.
- Горошок консервований – 0,5-1 банку.
- Морква відварна – 1-2 шт.
- Цибуля зелена – за смаком.
- Майонез – 2-3 ст. л.
- Сметана – 2-3 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Французька гірчиця – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Кріп свіжий – за смаком.
Процес приготування:
1. Відваріть в підсоленій воді картоплю і моркву, вимивши їх, але не знімаючи шкірку. Очистіть овочі лише тоді, коли вони повністю охолонуть.
2. Поки картопля і морква варяться і остигають, займіться іншими інгредієнтами: зваріть круто яйця і остудіть їх. Потім очистіть і подрібніть ножем або яйцерезкой в кубики середнього розміру.
3. Відварені овочі нарубайте такими ж кубиками, як і яйця. До речі, для цього годиться не тільки ніж, але і металева яйцерезка.
4. Свіжий огірок також наріжте кубиками.
5. Цибуля зелена дрібно наріжте (можна і ріпчасту, але не жовтий, а фіолетовий, з більш м’яким смаком).
6. Подрібнений кріп додасть вашому салату свіжості – додайте в олів’є з рибою і його.
7. Червону рибу наріжте невеликими шматочками, як і овочі.
8. Всі компоненти для олів’є перекладіть у відповідний салатник, туди ж додайте солодкий консервований горошок.
9. Зробіть заправку-соус для олів’є з майонезу, сметани і французької гірчиці.
10. Підсолити салат, присипте меленим чорним перцем, заправте соусом і добре, але акуратно перемішайте.
11. Прикрасити салат у салатниці можна смужками з червоної риби і гілочками зеленого кропу.
Приємного апетиту!