Котлети з курячої печінки – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Як приготувати смачні печінкові котлети з курячої печінки з манкою?

Печінкові котлети не славляться своєю жирністю, але не в поєднанні з салом. У цьому випадку манка прийме удар на себе і вбере всю зайву рідину, надавши котлет більш пружну форму і щільну кірочку. При цьому за рахунок своєї нейтральності, манка абсолютно не вплине на смакові якості страви.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій – 20-25.

Склад:

  • Печінка куряча – 400 гр.
  • Сало – 200 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Манка – 2,5 ст. ложки
  • Хліб світлий – 100-120 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Масло рослинне — для смаження.

Процес приготування:

1. Курячу печінку спочатку промиваємо і зціджуємо всю воду. Свіже сало нарізаємо дрібними кубиками. Можна не перемішувати.

2. Для наступного кроку відварюємо морква, промаківающімі хліб і довільно нарізаємо цибулю. Всі завантажуємо в чашу блендера з печінкою, салом і подрібнюємо до стану однорідної маси.

3. Готовий фарш перекладаємо в окрему ємність, вбиваємо яйця, солимо і добре перемішуємо.

4. Після цього всипаємо просіяне борошно і манку, все добре перемішуємо до однорідного стану. Після чого залишаємо при кімнатній температурі.

5. Через 15 хвилин ставимо на маленький вогонь сковорідку і формуємо ложкою печінкові котлети. Вони виходять вельми пишними, так як манка встигла набрякнути. Смажимо до утворення рум’яної скоринки з одного боку.

6. Пізніше перевертаємо кожну котлету і підрум’янюємо з іншого боку.

7. Готові котлети при бажанні можна ще протушкувати в каструлі кілька хвилин.

Приємного вам апетиту!