Як приготувати смачні печінкові котлети з курячої печінки з манкою?
Печінкові котлети не славляться своєю жирністю, але не в поєднанні з салом. У цьому випадку манка прийме удар на себе і вбере всю зайву рідину, надавши котлет більш пружну форму і щільну кірочку. При цьому за рахунок своєї нейтральності, манка абсолютно не вплине на смакові якості страви.
Час приготування: 30 хв.
Час приготування: 40 хв.
Порцій – 20-25.
Склад:
- Печінка куряча – 400 гр.
- Сало – 200 гр.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Борошно – 2 ст. л.
- Манка – 2,5 ст. ложки
- Хліб світлий – 100-120 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Зелень – за смаком.
- Масло рослинне — для смаження.
Процес приготування:
1. Курячу печінку спочатку промиваємо і зціджуємо всю воду. Свіже сало нарізаємо дрібними кубиками. Можна не перемішувати.
2. Для наступного кроку відварюємо морква, промаківающімі хліб і довільно нарізаємо цибулю. Всі завантажуємо в чашу блендера з печінкою, салом і подрібнюємо до стану однорідної маси.
3. Готовий фарш перекладаємо в окрему ємність, вбиваємо яйця, солимо і добре перемішуємо.
4. Після цього всипаємо просіяне борошно і манку, все добре перемішуємо до однорідного стану. Після чого залишаємо при кімнатній температурі.
5. Через 15 хвилин ставимо на маленький вогонь сковорідку і формуємо ложкою печінкові котлети. Вони виходять вельми пишними, так як манка встигла набрякнути. Смажимо до утворення рум’яної скоринки з одного боку.
6. Пізніше перевертаємо кожну котлету і підрум’янюємо з іншого боку.
7. Готові котлети при бажанні можна ще протушкувати в каструлі кілька хвилин.
Приємного вам апетиту!