Простий і смачний рецепт приготування котлет із свинини в духовці
Котлети з свинячого фаршу з дуже смачною підливою, запечені в духовці, забезпечать вам смачну вечерю для всієї родини. Щоб блюдо було поживним і ароматним, додайте у фарш чесок і спеції.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Фарш свинячий – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 1 зуб.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Паприка – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Батон – 2 скибки.
- Молоко – 1 склянка
- Борошно пшеничне – для панірування.
- Масло рослинне – для змазування форми.
- Для підливи:
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Паста томатна – 1 ст. л.
- Бульйон м’ясний – 300 мл
- Часник – 1 зуб.
- Цукор – 1 ч. л.
- Перець чорний молоти – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. У фарш додати дрібно нарізану цибулю і часник, сіль, паприку, мелений перець, яйце і помічений в молоці батон.
2. Фарш ретельно вимісіть руками, зліпити котлети і обваляйте їх у борошні.
3. Форму для запікання змастіть рослинним маслом, викладіть в неї котлети і відправте їх у духовку на 10 хвилин. Запікайте котлети при 180 градусах.
4. Приготуйте підливу. Цибулю і моркву очистіть, подрібніть і обсмажте на рослинному маслі до м’якості.
5. Потім до овочів додайте томатну пасту, м’ясний бульйон, сіль і мелений перець за смаком, перемішайте і продовжуйте гасити. Коли підлива закипить, додайте подрібнений часник, тушкуйте ще 5-7 хвилин.
6. Форму з котлетами дістаньте з духовки, залийте котлети підливою і знову відправте в духовку на 30-35 хвилин.
7. Котлети виходять соковитими і смачними.
Приємного апетиту!