Котлети з підливою в духовці – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Простий і смачний рецепт приготування котлет із свинини в духовці

Котлети з свинячого фаршу з дуже смачною підливою, запечені в духовці, забезпечать вам смачну вечерю для всієї родини. Щоб блюдо було поживним і ароматним, додайте у фарш чесок і спеції.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Фарш свинячий – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Батон – 2 скибки.
  • Молоко – 1 склянка
  • Борошно пшеничне – для панірування.
  • Масло рослинне – для змазування форми.
  • Для підливи:
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Бульйон м’ясний – 300 мл
  • Часник – 1 зуб.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Перець чорний молоти – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. У фарш додати дрібно нарізану цибулю і часник, сіль, паприку, мелений перець, яйце і помічений в молоці батон.

2. Фарш ретельно вимісіть руками, зліпити котлети і обваляйте їх у борошні.

3. Форму для запікання змастіть рослинним маслом, викладіть в неї котлети і відправте їх у духовку на 10 хвилин. Запікайте котлети при 180 градусах.

4. Приготуйте підливу. Цибулю і моркву очистіть, подрібніть і обсмажте на рослинному маслі до м’якості.

5. Потім до овочів додайте томатну пасту, м’ясний бульйон, сіль і мелений перець за смаком, перемішайте і продовжуйте гасити. Коли підлива закипить, додайте подрібнений часник, тушкуйте ще 5-7 хвилин.

6. Форму з котлетами дістаньте з духовки, залийте котлети підливою і знову відправте в духовку на 30-35 хвилин.

7. Котлети виходять соковитими і смачними.

Приємного апетиту!