Як приготувати котлети з щуки з сиром?
Самі смачні рибні котлети, звичайно ж, готуються з щуки, а для того, щоб якось розбавити насичений рибний смак, пропонується начинити кожну порціонну котлету, шматочком вершкового масла із зеленню і обваляти в паніровку з сиром. Пальчики оближеш!
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 10 шт.
Інгредієнти:
- Філе щуки – 550-600 гр.
- Сухарі панірувальні – 1,5 склянки
- Кріп – 1 пучок.
- Цибуля ріпчаста – 80-90 гр.
- Яйця – 3 шт.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Сир твердий – 100 гр.
- Пластівці вівсяні – 50-60 гр.
- Сіль – за смаком.
- Приправи – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Шматочок розм’якшеного вершкового масла змішуємо з половиною пучка дрібно нарубаної зелені і за допомогою харчової плівки, формуємо тонкий рулетик. Заготівлю відправляємо на 15-20 хвилин в морозильну камеру охолоджуватися.
Крок 2. Щуч’є філе пропускаємо через м’ясорубку з додаванням ріпчастої цибулі і вівсяних пластівців. В отриману масу додаємо одне яйце, приправляємо сіллю і приправами, які вам подобаються – інтенсивно вимішуємо фарш протягом 2-3 хвилин.
Крок 3. Вологими руками формуємо невеликі круглі котлети, викладаємо на пергамент і прибираємо в холодильник для охолодження.
Крок 4. Не гаючи часу, готуємо розбирання: у глибокій піалі змішуємо залишки подрібненого кропу, натертий сир і сухарі – розмішуємо. В іншій мисці збиваємо два яйця.
Крок 5. Охолоджені рибні заготовки злегка придавлюємо до поверхні, формуючи коржі, в центр кладемо по шматочку «зеленого» масла.
Крок 6. Щільно защипуємо краю котлетки таким чином, щоб начинка була надійно захована».
Крок 7. Обвалюємо заготовку в сухий паніровці з зеленню і сиром.
Крок 8. Далі занурюємо котлету в яєчну суміш і знову повертаємо в суху панірування.
Крок 9. У сковорідці з товстим дном, протягом декількох хвилин, розжарюємо вершкове масло і викладаємо напівфабрикати. Смажимо близько 3-4 хвилин з одного боку і потім перевертаємо. Приємного апетиту!