Дуже смачні котлети з щуки з салом
Немає нічого простіше і смачніше, ніж ніжні і неймовірно соковиті котлети з щуки з додаванням сала. Таке блюдо чудово підходить для різноманітності звичного сімейного раціону або для подачі до святкового столу.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Щука – 500 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Сало – 50 гр.
- Борошно – 2 ст. л.
- Олія соняшникова – 2 ст. л.
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- томатна Паста – 3 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Приправи – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Щуку потрошимо, відрізаємо голову, хвіст і плавники, відокремлюємо філе від кісток.
Крок 2. Шматочки м’якоті перекладаємо в чашу блендера, додаємо яйце, сало і трохи солі.
Крок 3. Гарненько перебиваємо компоненти до отримання однорідної консистенції.
Крок 4. Руками, змоченими у воді, формуємо котлети і обвалюємо кожну в борошні з усіх сторін.
Крок 5. У сковорідці розігріваємо дві столові ложки рослинної олії і смажимо заготівки з двох боків до утворення апетитною скоринки.
Крок 6. Не гаючи часу, готуємо підливку: цибулю і моркву довільно очищаємо від лушпиння і шкірки, промиваємо проточною водою і подрібнюємо, обсмажуємо до м’якості. Додаємо томатну пасту і заливаємо невеликою кількістю води. Присипаємо спеціями і даємо покипіти пару хвилин.
Крок 7. Переливаємо овочевий соус до рум’яним котлет і тушкуємо все разом протягом 10-12 хвилин.
Крок 8. Соковиті рибні котлетки подаємо до столу, щедро додавши підливку. Приємного апетиту!