Як запекти рибні котлети з щуки в духовці?
Ніжний смак котлет з щучого філе з хрусткою скоринкою – це неймовірно смачне і ароматне блюдо, яке напевно оцінять навіть ті, хто не любить рибу. А процес готування настільки простий і швидкий, що впорається навіть недосвідчений кулінар!
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Щука – 1 шт.
- Сметана – 100 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Крупа манна – 2 ст. л.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Готування починаємо з оброблення тушки: відокремлюємо філе від кісток, ретельно промиваємо й обсушуємо за допомогою паперових рушників. Після, подрібнюємо за допомогою м’ясорубки або блендера.
Крок 2. До отриманого фаршу додаємо одне яйце, сметану, перець і сіль за смаком, ретельно перемішуємо і злегка відбиваємо.Крок 3. Вологими руками формуємо котлети середнього розміру і обвалюємо з усіх сторін в манці.
Крок 4. Викладаємо заготовки на деко, попередньо вистелену листом пергаментного паперу. Запікаємо 10 хвилин при температурі 180 градусів.
Крок 5. Після закінчення часу, перевертаємо рибні котлети і запікаємо ще близько 15 хвилин при тій же температурі.
Крок 6. Гаряче страву подаємо до столу з холодною сметаною і улюбленою зеленню. Приємного апетиту!