Смачні котлети з щуки з вершковим маслом
Приготуємо ніжні дієтичне котлетки на пару з корисного і багатого фосфором і вітамінами щучого фаршу. Таке блюдо можна давати навіть маленьким дітям і тим, хто дотримується правильного харчування і стежить за своєю фігурою.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Філе щуки – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 100 гр.
- Булка біла – 1 шт.
- Молоко – 100-150 мл
- Масло вершкове – 25-50 гр.
- Сухарі панірувальні – 3-4 ст. л.
- Зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний молоти – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Рибне філе ретельно обполіскуємо водою, обсушуємо за допомогою паперових рушників і двічі прокручуємо через м’ясорубку, для того, щоб напевно роздрібнити самі маленькі кісточки. В отриманий фарш додаємо дрібно нарізану ріпчасту цибулю, зелень, сіль і перець за смаком.
Крок 2. Білу булку замочуємо в молоці на 10 хвилин, а потім злегка віджимаємо і перекладаємо до фаршу – гарненько розмішуємо всі компоненти для рівномірного розподілу спецій і ліпимо котлети.Крок 3. Заготовки з усіх боків обвалюємо в невеликій кількості панірувальних сухарів (можна замінити борошном або манкою).
Крок 4. Викладаємо котлети на решітку пароварки і готуємо протягом 15 хвилин.
Крок 5. Після закінчення часу, розкладаємо котлетки по порційних тарілках і зверху кладемо невеликі слайсы вершкового масла для більш насиченого аромату і смаку, посипаємо зеленню. Приємного апетиту!