Котлети з щуки – 10 ну дуже смачних рецептів з покроковими фото

Смачні котлети з щуки з вершковим маслом

Приготуємо ніжні дієтичне котлетки на пару з корисного і багатого фосфором і вітамінами щучого фаршу. Таке блюдо можна давати навіть маленьким дітям і тим, хто дотримується правильного харчування і стежить за своєю фігурою.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Філе щуки – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Булка біла – 1 шт.
  • Молоко – 100-150 мл
  • Масло вершкове – 25-50 гр.
  • Сухарі панірувальні – 3-4 ст. л.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний молоти – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Рибне філе ретельно обполіскуємо водою, обсушуємо за допомогою паперових рушників і двічі прокручуємо через м’ясорубку, для того, щоб напевно роздрібнити самі маленькі кісточки. В отриманий фарш додаємо дрібно нарізану ріпчасту цибулю, зелень, сіль і перець за смаком.

Крок 2. Білу булку замочуємо в молоці на 10 хвилин, а потім злегка віджимаємо і перекладаємо до фаршу – гарненько розмішуємо всі компоненти для рівномірного розподілу спецій і ліпимо котлети.Крок 3. Заготовки з усіх боків обвалюємо в невеликій кількості панірувальних сухарів (можна замінити борошном або манкою).

Крок 4. Викладаємо котлети на решітку пароварки і готуємо протягом 15 хвилин.

Крок 5. Після закінчення часу, розкладаємо котлетки по порційних тарілках і зверху кладемо невеликі слайсы вершкового масла для більш насиченого аромату і смаку, посипаємо зеленню. Приємного апетиту!