Крем з маскарпоне для торта – 8 рецептів з покроковими фото

Шоколадний крем з маскарпоне для торта

Шоколадний крем з маскарпоне може вийти по-різному, залежно від того, який саме шоколад використовують в його приготуванні. З темним шоколадом крем придбає велику насиченість і яскравість смаку, а молочний додасть йому легкий шоколадний відтінок.

Час приготування: 3 години 20 хв.

Час приготування: 5 хв

Порцій – 4.

Склад:

  • Шоколад темний – 150 гр.
  • Сир вершковий сир – 250 гр.
  • Вершки (33%) – 300 мл
  • Цукор-пісок – 100 гр.

Процес приготування:

1. Вершки переливають в сотейник і нагрівають їх, але не кип’ятять.

2. Шоколад ламають на шматочки. Можна натерти його в стружку, щоб процес розчинення був швидшим.

3. Шоколад розчиняють у вершках, додають цукор і знімають сотейник з плити. Продовжують вимішувати крем, щоб маса придбала однорідність і плинність. Після цього потрібно дати їй охолонути і потримати протягом пари годин у холодильнику.

4. Охолоджений сир змішують з шоколадною масою і збивають. Спочатку потрібно робити це на повільних обертах міксера, поступово збільшуючи швидкість. На збивання до потрібної консистенції потрібно близько 3 хвилин.

5. Готовий крем використовують для покриття торта або прикраси тістечок. Зберігати готові вироби з таким кремом краще в прохолодному місці.