Шоколадний крем з маскарпоне для торта
Шоколадний крем з маскарпоне може вийти по-різному, залежно від того, який саме шоколад використовують в його приготуванні. З темним шоколадом крем придбає велику насиченість і яскравість смаку, а молочний додасть йому легкий шоколадний відтінок.
Час приготування: 3 години 20 хв.
Час приготування: 5 хв
Порцій – 4.
Склад:
- Шоколад темний – 150 гр.
- Сир вершковий сир – 250 гр.
- Вершки (33%) – 300 мл
- Цукор-пісок – 100 гр.
Процес приготування:
1. Вершки переливають в сотейник і нагрівають їх, але не кип’ятять.
2. Шоколад ламають на шматочки. Можна натерти його в стружку, щоб процес розчинення був швидшим.
3. Шоколад розчиняють у вершках, додають цукор і знімають сотейник з плити. Продовжують вимішувати крем, щоб маса придбала однорідність і плинність. Після цього потрібно дати їй охолонути і потримати протягом пари годин у холодильнику.
4. Охолоджений сир змішують з шоколадною масою і збивають. Спочатку потрібно робити це на повільних обертах міксера, поступово збільшуючи швидкість. На збивання до потрібної консистенції потрібно близько 3 хвилин.
5. Готовий крем використовують для покриття торта або прикраси тістечок. Зберігати готові вироби з таким кремом краще в прохолодному місці.