Крем з маскарпоне для торта – 8 рецептів з покроковими фото

Крем з вершковим сиром маскарпоне для торта «тірамісу»

Для ніжного італійського десерту «тірамісу» також використовують крем з сиром маскарпоне. Це тане в роті ласощі подобається і дітям, і дорослим, а приготувати його досить просто.

Час приготування: 15 хв.

Час приготування: 5 хв

Порцій – 1.

Склад:

  • Яйце – 2 шт.
  • Сир вершковий сир – 250 гр.
  • Пудра цукрова – 75 гр.

Процес приготування:

1. Маскарпоне перекладають в миску і розминають, щоб досягти стану сметани або жирних вершків.

2. Білки відокремлюють від жовтків.

3. Жовтки в окремому посуді розтирають з цукровою пудрою, поки маса не посвітлішає.

4. Білки збивають до стійкої піни.

5. В жовткову масу вводять сир, добре збивають, а потім невеликими порціями, ретельно змішуючи, додають збиті білки.

6. Кремом покривають печиво савоярді, яке попередньо змочують в суміші охолодженого натуральної кави і рома. Десерту дають просочитися, а потім посипають тертим шоколадом або какао.