Крем з вершковим сиром маскарпоне для торта «тірамісу»
Для ніжного італійського десерту «тірамісу» також використовують крем з сиром маскарпоне. Це тане в роті ласощі подобається і дітям, і дорослим, а приготувати його досить просто.
Час приготування: 15 хв.
Час приготування: 5 хв
Порцій – 1.
Склад:
- Яйце – 2 шт.
- Сир вершковий сир – 250 гр.
- Пудра цукрова – 75 гр.
Процес приготування:
1. Маскарпоне перекладають в миску і розминають, щоб досягти стану сметани або жирних вершків.
2. Білки відокремлюють від жовтків.
3. Жовтки в окремому посуді розтирають з цукровою пудрою, поки маса не посвітлішає.
4. Білки збивають до стійкої піни.
5. В жовткову масу вводять сир, добре збивають, а потім невеликими порціями, ретельно змішуючи, додають збиті білки.
6. Кремом покривають печиво савоярді, яке попередньо змочують в суміші охолодженого натуральної кави і рома. Десерту дають просочитися, а потім посипають тертим шоколадом або какао.