Кролик, тушкований в сметані – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Кролик, тушкований з грибами в сметані

Кролик, тушкований з грибами в сметані, шалено смачне блюдо. Правда, процес приготування не найшвидший. Воно підходить для обіду та вечері, подавати можна з гарніром з картоплі, каш і макаронів.

Час готування: 105 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Стегна кролика – 4 шт.
  • Бульйон курячий – 200 мл
  • Гриби білі – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Вино сухе біле – 150 мл
  • Сметана – 250 мл
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Борошно – 30 гр.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Чебрець – 4 гілки.
  • мускатний Горіх – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – за смаком.
  • Петрушка – 3 гілки.

Процес приготування:

1. М’ясо помийте і промокніть його паперовими рушниками.

2. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте.

3. На розпеченому маслі обсмажте м’ясо з обох боків до рум’яної скоринки.

4. Потім обсмажте на середньому вогні цибулю, гриби і чебрець. Смажити слід, поки з грибів не випарується вся волога.

5. Далі в зажарку додайте борошно і вершкове масло, перемішайте, продовжуйте смажити ще 5 хвилин.

6. Влийте в грибну засмажку вино і продовжуйте гасити 7-10 хвилин.

7. Після цього влийте бульйон, сметану, цедру половини лимона, мускатний горіх, сіль і мелений перець.

8. В отриманий соус викладіть м’ясо кролика і тушкуйте під кришкою на повільному вогні 1 годину.

9. М’ясо виходить неймовірно смачним, подавайте його з гарніром за своїм смаком.

Приємного апетиту!