Кролик, тушкований з грибами в сметані
Кролик, тушкований з грибами в сметані, шалено смачне блюдо. Правда, процес приготування не найшвидший. Воно підходить для обіду та вечері, подавати можна з гарніром з картоплі, каш і макаронів.
Час готування: 105 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Стегна кролика – 4 шт.
- Бульйон курячий – 200 мл
- Гриби білі – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Вино сухе біле – 150 мл
- Сметана – 250 мл
- Масло вершкове – 20 гр.
- Борошно – 30 гр.
- Лимон – 0,5 шт.
- Чебрець – 4 гілки.
- мускатний Горіх – 0,5 ч. л.
- Масло рослинне – за смаком.
- Петрушка – 3 гілки.
Процес приготування:
1. М’ясо помийте і промокніть його паперовими рушниками.
2. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте.
3. На розпеченому маслі обсмажте м’ясо з обох боків до рум’яної скоринки.
4. Потім обсмажте на середньому вогні цибулю, гриби і чебрець. Смажити слід, поки з грибів не випарується вся волога.
5. Далі в зажарку додайте борошно і вершкове масло, перемішайте, продовжуйте смажити ще 5 хвилин.
6. Влийте в грибну засмажку вино і продовжуйте гасити 7-10 хвилин.
7. Після цього влийте бульйон, сметану, цедру половини лимона, мускатний горіх, сіль і мелений перець.
8. В отриманий соус викладіть м’ясо кролика і тушкуйте під кришкою на повільному вогні 1 годину.
9. М’ясо виходить неймовірно смачним, подавайте його з гарніром за своїм смаком.
Приємного апетиту!