Крильця в медово-соєвому соусі — це ароматне, ніжне і дуже смачне блюдо. Подавайте їх у якості ситної гарячої закуски або як повноцінне м’ясна страва до обіду, вечері. Приготувати такі крильця зовсім не складно. Для цього використовуйте перевірені прості рецепти з покроковим описом процесу.
Курячі крильця медово-соєвому соусі на сковороді
Соковиті, апетитні курячі крильця в ароматному медово-соєвому соусі просто і легко приготувати на сковороді. Блюдо виходить дуже ситним, смачним і поживним. Його можна подати з гарніром і овочевим салатом. Це кращий обід для всієї родини!
Час приготування: 35 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порції: 4
Інгредієнти на
4 порц.
- Курячі крильця 500 гр.
- Соус соєвий 3 ст. л.
- Томатна паста 2 ст. л.
- Мед 2 ст. л.
- Часник 2 зуб.
- Лимон ½ шт.
- Сіль 1 ч. л.
- Перець червоний мелений ½ ч. л.
- Масло рослинне для смаження
Процес приготування:
- Як приготувати курячі крильця в медово-соєвому соусі? Крильця промиваємо, даємо їм обсохнути і розрізаємо на дві половинки по суглобу.
- Мед розтоплюємо на водяній бані, щоб він був досить рідким і добре змішувався з іншими продуктами.
- Часник чистимо від луски і дрібно кришимо ножем.
- Лимон миємо й розрізаємо на дві частини. Видавлюємо сік з половинки лимона.
- Змішуємо в невеликій ємності соєвий соус, томатну пасту, мед, часник, лимонний сік, а також сіль і червоний мелений перець.
- Сковороду досить рясно змащуємо рослинним маслом, розігріваємо його на помірному вогні і викладаємо курячі крильця. Потім кладемо готовий соус і перемішуємо крильця, щоб вони повністю були покриті соусом. Смажимо під кришкою на помірному вогні 20-25 хв. до золотистої скоринки.
Приємного апетиту!
Соковиті курячі крильця медово-соєвому соусі в мультиварці
Смачні, апетитні курячі крильця в пряному і ароматному медово-соєвому соусі! Приголомшливе блюдо для всієї родини, яке дуже просто приготувати в мультиварці. Так м’ясо виходить ще ніжніше і корисніше. Справжні ласощі для сімейного обіду!
Час приготування: 1 година 30 хв.
Час приготування: 25 хв.
Порції: 4
Інгредієнти:
- Курячі крильця – 5-6 шт.
- Соєвий соус – 50 мл
- Мед – 2 ст. л.
- Часник – 2 зуб.
- Сіль – за смаком
- Перець червоний мелений – ½ ч. л.
- Перець чорний мелений – ½ ч. л.
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
1. Курячі крильця промиваємо й обсушуємо паперовими рушниками. Щоб вони швидше смажилися, можна порізати їх на половинки, або готувати цілими.
2. Часник очищаємо від лушпиння і пропускаємо через прес, також можна дрібно покришити його ножем.
3. Мед ставимо на водяну баню і розтоплюємо до рідкого стану.
4. Тепер беремо досить велику ємність, щоб в неї помістилися всі крильця, і викладаємо соєвий соус, мед, часник, сіль, червоний і чорний мелений перець. Добре перемішуємо інгредієнти для соусу.
5. У готовий соус відправляємо курячі крильця і добре, так щоб вони повністю їм просочилися. Залишаємо їх на 40-50 хв.
6. Беремо каструлю і змащуємо дно і стінки чаші рослинним маслом. Викладаємо крильця і вмикаємо режим випічки, вибираючи час 15 хв. Закриваємо кришку і очікуємо звукового сигналу.
7. Потім перевертаємо м’ясо і запікаємо в тому ж режимі другу сторону ще 15 хв.
Приємного апетиту!
Як приготувати курячі крильця медово-соєвому соусі на мангалі?
Самі смачні курячі крильця виходять, якщо приготувати їх на мангалі. Мариновані в медово-соєвому соусі, вони будуть надзвичайно соковитими, ароматними і ніжними! Щоб зробити їх ще апетитніше, додайте до них зелені і подавайте з гарніром. Просто смакота!
Час приготування: 1 година 30 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порції: 4
Інгредієнти:
- Курячі крильця – 1 кг
- Соєвий соус – 3 ст. л.
- Мед – 2 ст. л.
- Часник – 2 зуб.
- Гірчиця – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець червоний мелений – ½ ч. л.
- Коріандр – ½ ч. л.
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
1. Часник очищаємо від лушпиння і подрібнюємо за допомогою преса або ж ножем.
2. Коріандр подрібнюємо в ступці.
3. Змішуємо мед, соєвий соус, гірчицю, часник, сіль, коріандр і червоний мелений перець.
4. Курячі крильця викладаємо в глибоку ємність, додаємо до них готовий соус і перемішуємо, щоб всі крильця були в маринаді. Залишаємо їх у холодильнику на 1 годину просочитися.
5. Грати мангалу промазуємо рослинним маслом і викладаємо крильця. Обсмажуємо з обох боків до рум’яної скоринки, стежимо за тим, щоб вогонь не спалахував, інакше м’ясо може обгоріти.
Приємного апетиту!
Курячі крильця в соєвому соусі з медом в духовці
Приголомшливо смачні курячі крильця, з ніжним, соковитим мисом і апетитною хрусткою скоринкою. В духовці вони рівномірно запікаються і зберігають свої найкращі властивості. Таке блюдо можна подати як на сімейний обід, так і на званий обід, доповнивши його ароматним гарніром. Пальчики оближеш!
Час приготування: 1 година 20 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порції: 4
Інгредієнти:
- Курячі крильця – 500 гр.
- Соєвий соус – 50 мл
- Мед – 2 ст. л.
- Часник – 2 зуб.
- Сіль – за смаком
- Перець червоний мелений – ½ ч. л.
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
1. Курячі крильця промиваємо і даємо їм обсохнути або ж обсушуємо їх паперовими рушниками.
2. Мед розтоплюємо на водяній бані, щоб він був досить рідким і добре змішувався з іншими продуктами.
3. Змішуємо мед з соєвим соусом і добре розтираємо до однорідної маси.
4. Часник чистимо від луски і дрібно кришимо ножем.
5. Додаємо часник, сіль і червоний мелений перець в соус. Перемішуємо і пробуємо на смак. Додаємо спеції і сіль, якщо вам здасться, що чогось не вистачає.
6. Курячі крильця обвалюємо в готовому соусі, кладемо в миску і заливаємо маринадом. Ставимо в холодильник на 20-30 хвилин, щоб м’ясо просякло пахощами соусу.
7. Змащуємо деко олією і викладаємо на її курячі крильця, духовку розігріваємо до 180 градусів. Відправляємо курку запікатися на 40 хв., через 20 хв. переверніть шматочки на іншу сторону, щоб вони рівномірно пропеклися і були з рум’яною скоринкою.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування крилець з кунжутом в духовці
Дуже смачний рецепт курячих крилець в медово-соєвому соусі! Соковите, м’яке м’ясо, рум’яна, хрустка скоринка з кунжутним насінням так і просяться в рот! Смачне блюдо порадує як гостей, так і домочадців. Просто смакота!
Час приготування: 1 година 40 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порції: 4
Інгредієнти:
- Курячі крильця – 1 кг
- Соєвий соус – 7 ст. л.
- Мед – 2 ст. л.
- Часник – 4-6 зуб.
- Імбир – за смаком
- Сіль – за смаком
- Перець червоний мелений – ½ ч. л.
- Кунжут – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Курячі крильця промиваємо й обсушуємо з допомогою паперових рушників. Краще використовувати свіже м’ясо, заморожені крильця виходять не такими соковитим і м’яким на смак.
2. Часник очищаємо від лушпиння і подрібнюємо за допомогою преса або ж ножем.
3. Імбир натираємо на дрібну тертку. За кількістю його має бути приблизно також, як і часнику.
4. Змішуємо 1 ст. л. меду, 5 ст. л. соєвого соусу, часник, сіль, імбир і червоний мелений перець.
5. Потім кожне крильце в соусі і кладемо в глибоку ємність. Залишилася поливаємо сумішшю курку і ставимо його в холодильник на 40 хвилин маринуватися.
6. Залишився мед і соєвий соус змішуємо, перетираючи їх до однорідності.
7. Застеляємо деко папером для випікання і викладаємо курячі крильця, відправляємо запікатися в розігріту духову піч на 40 хв.
8. Через 20 хв. промазуємо верх медово-соєвою сумішшю і перевертаємо. Готові крильця посипаємо кунжутним насінням.
Приємного апетиту!
Ароматні і дуже смачні крильця в соєвому соусі з медом і гірчицею
Ароматні, соковиті крильця, з найніжнішим м’ясом і хрусткою скоринкою! Приготовані в маринаді з соєвого соусу, меду і гірчиці, вони виходять неймовірно дивовижними! Справжня смакота для всієї родини!
Час приготування: 1 година 30 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порції: 4
Інгредієнти:
- Курячі крильця – 500 гр.
- Соєвий соус – 3 ст. л.
- Мед – 2 ст. л.
- Часник – 2 зуб.
- Гірчиця – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець червоний мелений – ½ ч. л.
- Перець чорний мелений – ½ ч. л.
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
1. Курячі крильця промиваємо і даємо їм обсохнути.
2. Соєвий соус змішати з медом і гірчицею, добре розминаємо інгредієнти, щоб маса вийшла однорідною.
3. Часник чистимо і натираємо на дрібну тертку.
4. Додаємо спеції в маринад. Кладемо чорний і червоний мелений перець, сіль і часник.
5. Розмішуємо маринад і заливаємо їм курячі крильця, перевертаємо м’ясо, щоб воно повністю опинився в соусі. Ставимо його в холодильник на 40-60 хв. Чим довше постоїть м’ясо, тим краще вона просочиться маринадом.
6. Розігріваємо духовку до 180 градусів. Деко рясно промазуємо рослинним маслом і викладаємо на нього курячі крильця. Ставимо в духовку і запікаємо 40 хв., через 20 хв. перевертаємо на інший бік, щоб рум’яна скоринка була з усіх сторін.
Приємного апетиту!
Соковиті і ніжні курячі крильця в соєвому соусі з медом та часником
Апетитні курячі крильця в соєвому соусі з медом та часником виходять приголомшливою ароматними, соковитими і ніжними на смак. М’ясо просто дивовижне, м’яке і поживне. Таке блюдо краще подавати з зеленню і шматочками лимона. Просто смакота!
Час приготування: 1 година 30 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порції: 4
Інгредієнти:
- Курячі крильця – 500 гр.
- Соєвий соус – 3 ст. л.
- Мед – 2 ст. л.
- Часник – 4 зуб.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – ½ ч. л.
Процес приготування:
1. Курячі крильця промиваємо, обсушуємо з допомогою паперових рушників і розрізаємо на 2 частини, щоб вони швидше запеклися.
2. Часник чистимо від луски і подрібнюємо під пресом, також можна натерти на дрібній тертці.
3. Для маринаду змішуємо соєвий соус, мед, часник, сіль, чорний мелений перець. Перед тим, як відправити в готовий маринад крильця, спробуйте його і додайте сіль і спеції за смаком.
4. Тепер обвалюємо крильця в маринаді і залишаємо просочитися на 1 годину в холодильнику.
5. На деко кладемо пергамент і викладаємо крильця. Духову піч розігріваємо до 180 градусів і ставимо крильця запікатися на 40 хв. Через 20 хв. перевертаємо м’ясо, щоб запекти його з усіх боків.
Приємного апетиту!
Гострі крильця в медово-соєвому соусі з золотистою скоринкою
Гострі крильця в ароматному медово-соєвому соусі сподобаються любителям пряних страв. Соковите, поживне м’ясо, золотава скоринка і приголомшливий аромат! Від такої страви неможливо відірватися!
Час приготування: 1 година 50 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порції: 4
Інгредієнти:
- Курячі крильця – 1,7 кг
- Мед – 5 ст. л.
- Соєвий соус – 7 ст. л.
- Перець червоний гострий – 2 ч. л.
- Куркума – 1 ч. л.
- Часник – 5 зуб.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
- Апельсин – 1 шт.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Курячі крильця промиваємо й обсушуємо паперовими рушниками.
2. Апельсин миємо, ріжемо його на половинки і вичавлюємо з нього сік.
3. Часник очищаємо від лушпиння, пропускаємо зубчики через прес або ж дрібно кришимо його ножем.
4. Тепер змішуємо інгредієнти для маринаду: мед, соєвий соус, куркуму, пекучий червоний перець, часник і апельсиновий сік.
5. Заливаємо готовим маринадом курячі крильця, добре обвалюють їх в соусі, щоб вони повністю їм просочилися. Відправляємо крильця в холодильник на 60 хв.
6. Деко промазуємо рослинним маслом і викладаємо на нього крильця. Відправляємо їх на 40 хв. в розігріту до 180 градусів духовку. Не забуваємо перевернути крильця, щоб вони запеклися з обох сторін.
Приємного апетиту!