Як приготувати крильця барбекю з скоринкою в духовці?
Смажені крильця люблять абсолютно всі, а от крильця барбекю виходять ще смачнішими. Їх можна подати як окрему страву або доповнити салатом і гарніром. Таке блюдо дуже швидко зникає з тарілок! Просто смакота!
Час приготування: 5 годин 30 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порції: 4
Інгредієнти:
- Курячі крильця – 1 кг
- Томатна паста – 6 ст. л.
- Соєвий соус – 70 мл
- Лимонний сік – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Часник – 3 зуб.
- Базилік сушений – 1 ч. л.
- Суміш меленого перцю – за смаком
Процес приготування:
1. Курячі крильця промиваємо й обсушуємо паперовими рушниками.
2. Часник чистимо від луски і подрібнюємо за допомогою преса, також можна використовувати терку з дрібними пластівцями або ніж.
3. З’єднуємо томатну пасту, соєвий соус, лимонний сік, подрібнений часник, цукровий пісок, базилік і суміш перців. Добре розмішуємо маринад, пробуємо і додаємо сіль і спеції, якщо вам чого-небудь не вистачає.
4. Кладемо в готовий маринад курячі крильця і ставимо їх в холодильник на 5 годин, а краще всього залишити їх на всю ніч, щоб м’ясо краще просочилося.
5. Розігріваємо духову піч до 200 градусів, деко рясно змащуємо олією і викладаємо крильця. Ставимо з запікатися на 20-25 хв. Не забуваємо перевернути на іншу сторону, щоб вона теж покрилася хрусткою скоринкою.
Приємного апетиту!