Купати – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Домашні купати з свинини в кишках

Раніше купати були одним із найбажаніших страв на святковому столі. І готували їх від початку до кінця в домашніх умовах. Ми вирішили пригадати давні традиції і приготувати купати з свинини своїми руками.

Час готування: 10 годин.

Час приготування: 90 хв

Порцій: 10.

Склад:

  • Свинина – 4 кг
  • Сало – 600 гр.
  • Часник – 80 гр.
  • Сіль – 90 гр.
  • Цукор – 50 гр.
  • Горілка – 30 мл
  • Майоран – 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ст. л.
  • Кишки – 7 м.

Процес приготування:

1. Кишки добре промийте в декількох водах.

2. М’ясо і сало наріжте кубиками середнього розміру.

3. Прокрутіть м’ясо і сало через м’ясорубку.

4. В отриманий фарш додайте подрібнений часник, горілку, сіль, цукор, майоран і мелений перець. Фарш ретельно вимісіть руками і залишити на 40-60 хвилин.

5. Наповніть кишки фаршем, кожні 10-12 сантиметрів прокручуйте кишки, відокремлюючи ковбаски.

6. Після того, як купати будуть сформовані, їх необхідно залишити на 5-8 годин у холодильнику. Готувати їх можна будь-яким підходящим для вас способом: варити, смажити, тушкувати або запікати.

Приємного апетиту!