Домашні купати з свинини в кишках
Раніше купати були одним із найбажаніших страв на святковому столі. І готували їх від початку до кінця в домашніх умовах. Ми вирішили пригадати давні традиції і приготувати купати з свинини своїми руками.
Час готування: 10 годин.
Час приготування: 90 хв
Порцій: 10.
Склад:
- Свинина – 4 кг
- Сало – 600 гр.
- Часник – 80 гр.
- Сіль – 90 гр.
- Цукор – 50 гр.
- Горілка – 30 мл
- Майоран – 1 ст. л.
- Перець чорний мелений – 1 ст. л.
- Кишки – 7 м.
Процес приготування:
1. Кишки добре промийте в декількох водах.
2. М’ясо і сало наріжте кубиками середнього розміру.
3. Прокрутіть м’ясо і сало через м’ясорубку.
4. В отриманий фарш додайте подрібнений часник, горілку, сіль, цукор, майоран і мелений перець. Фарш ретельно вимісіть руками і залишити на 40-60 хвилин.
5. Наповніть кишки фаршем, кожні 10-12 сантиметрів прокручуйте кишки, відокремлюючи ковбаски.
6. Після того, як купати будуть сформовані, їх необхідно залишити на 5-8 годин у холодильнику. Готувати їх можна будь-яким підходящим для вас способом: варити, смажити, тушкувати або запікати.
Приємного апетиту!