Як приготувати смачну курку на солі з хрусткою скоринкою
Курка, запечена на солі, виходить соковитою і ароматною. А завдяки простому маринаду, блюдо придбає яскравий рум’янець і хрустку скоринку. Ідеально для святкового обіду або вечері.
Час готування: 1 година 15 хвилин
Час приготування: 1 год
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Курка – 1 шт.
- Сіль – 1 кг
- Сметана – 1 ст. л.
- Паста томатна – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. На деко висипаємо кілограм солі і вирівнюємо її. Заздалегідь розігріваємо духовку до 150 градусів.
2. Змішуємо сметану і томатну пасту. Обмазуємо цим заздалегідь промиту курку.
3. Обмазати продукт можна також зсередини. Солити не потрібно, так як курка візьме потрібне з соляний «подушки».
4. Кладемо курку на сіль і переставляємо деко в розігріту духовку.
5. Випікаємо блюдо близько 1 години. Готовність можна перевіряти за допомогою зубочистки.
6. Готову курку на солі дістаємо з духовки. Гаряче блюдо можна розрізати і подавати до столу. Приємного апетиту!