Курка на солі в духовці

Як приготувати смачну курку на солі з хрусткою скоринкою

Курка, запечена на солі, виходить соковитою і ароматною. А завдяки простому маринаду, блюдо придбає яскравий рум’янець і хрустку скоринку. Ідеально для святкового обіду або вечері.

Час готування: 1 година 15 хвилин

Час приготування: 1 год

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Курка – 1 шт.
  • Сіль – 1 кг
  • Сметана – 1 ст. л.
  • Паста томатна – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. На деко висипаємо кілограм солі і вирівнюємо її. Заздалегідь розігріваємо духовку до 150 градусів.

2. Змішуємо сметану і томатну пасту. Обмазуємо цим заздалегідь промиту курку.

3. Обмазати продукт можна також зсередини. Солити не потрібно, так як курка візьме потрібне з соляний «подушки».

4. Кладемо курку на сіль і переставляємо деко в розігріту духовку.

5. Випікаємо блюдо близько 1 години. Готовність можна перевіряти за допомогою зубочистки.

6. Готову курку на солі дістаємо з духовки. Гаряче блюдо можна розрізати і подавати до столу. Приємного апетиту!