Як приготувати смачну курку з грибами в духовці?
Варіант приготування смачного тандему курки та грибів, підійде у вас на вечірці для невеликої компанії, коли не потрібно правильно сервірувати стіл. Він зручний і тим, що кульки з фольги з цими продуктами, добре зберігаються в холодильнику 2 дні і їх можна просто заморозити. Доповнимо курку цибулею-пореєм, часником і вустерским соусом.
Час готування: 1 год.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 1.
Інгредієнти:
- Стегно курки – 2 шт.
- Шампіньйони – 6 шт.
- Цибуля-порей – 10 див.
- Часник сушений – 1 ч. л.
- Вустерський Соус – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Спочатку зробіть з фольги конверти для запікання відповідно до кількості потрібних порцій. Фольгу наріжте на шматки завдовжки 70 см. Їх складіть удвічі і краю з двох протилежних сторін двічі щільно загорніть, щоб вийшли конверти.
Крок 2. Стегна добре промийте, обсушіть серветкою і покласти в окремий посуд.Крок 3. Очищені і промиті гриби наріжте тонкими слайсами і перекладіть до курки.
Крок 4. Промитий цибулю-порей наріжте тонкою косою соломкою і перекладіть в посуд до курки. Потім по своєму смаку все посипте сіллю з чорним перцем, налийте вустерський соус і рукою перемішайте.
Крок 5. Цю масу акуратно розкладіть по конвертах і перелийте залишки соусу.
Крок 6. Потім щільно загорніть відкриті краю конвертів і укладіть на деко. На стандартний деко у вас поміститься чотири конверти.Крок 7. Запікайте курку з грибами в духовці, розігрітій до 180°С протягом 30-40 хвилин. За цей час конверти у вас трохи роздуються за рахунок гарячого пара.
Крок 8. Запечену у фользі курку з грибами або перекладіть на порційні тарілки, або подайте разом з фольгою, тільки акуратно її розкривши. Приємного апетиту!