Курка у фользі в духовці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Як приготувати смачну курку з грибами в духовці?

Варіант приготування смачного тандему курки та грибів, підійде у вас на вечірці для невеликої компанії, коли не потрібно правильно сервірувати стіл. Він зручний і тим, що кульки з фольги з цими продуктами, добре зберігаються в холодильнику 2 дні і їх можна просто заморозити. Доповнимо курку цибулею-пореєм, часником і вустерским соусом.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 1.

Інгредієнти:

  • Стегно курки – 2 шт.
  • Шампіньйони – 6 шт.
  • Цибуля-порей – 10 див.
  • Часник сушений – 1 ч. л.
  • Вустерський Соус – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку зробіть з фольги конверти для запікання відповідно до кількості потрібних порцій. Фольгу наріжте на шматки завдовжки 70 см. Їх складіть удвічі і краю з двох протилежних сторін двічі щільно загорніть, щоб вийшли конверти.

Крок 2. Стегна добре промийте, обсушіть серветкою і покласти в окремий посуд.Крок 3. Очищені і промиті гриби наріжте тонкими слайсами і перекладіть до курки.

Крок 4. Промитий цибулю-порей наріжте тонкою косою соломкою і перекладіть в посуд до курки. Потім по своєму смаку все посипте сіллю з чорним перцем, налийте вустерський соус і рукою перемішайте.

Крок 5. Цю масу акуратно розкладіть по конвертах і перелийте залишки соусу.

Крок 6. Потім щільно загорніть відкриті краю конвертів і укладіть на деко. На стандартний деко у вас поміститься чотири конверти.Крок 7. Запікайте курку з грибами в духовці, розігрітій до 180°С протягом 30-40 хвилин. За цей час конверти у вас трохи роздуються за рахунок гарячого пара.

Крок 8. Запечену у фользі курку з грибами або перекладіть на порційні тарілки, або подайте разом з фольгою, тільки акуратно її розкривши. Приємного апетиту!