Курка з картоплею в вершках, в горщиках в духовці
Курка з картоплею в вершках, в горщиках в духовці виходить неймовірно ніжною і цікавою за смаком. Яскраве гаряче блюдо різноманітить ваше домашнє або святкове меню. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений кулінарний рецепт з покроковими фотографіями.
Час приготування: 1 годину 10 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Філе куряче – 300 гр.
- Картопля – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Вершки – 200 мл
- Масло вершкове – 50 гр.
- Сирок плавлений – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Насіння кмину – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Промиваємо куряче філе і нарізаємо його невеликими шматочками.
Крок 2. Очищаємо і промиваємо картоплю й нарізаємо його так само, як і куряче філе.
Крок 3. Тепер приготуємо соус з вершків. У блендері подрібнюємо цибулю, вершки і плавлений сирок. Перемішуємо масу, солимо і доповнюємо кмином. Можна використовувати і інші спеції за смаком.
Крок 4. У кожен горщик кладемо по шматочку вершкового масла. Викладаємо сюди картоплю і дрібно порізане куряче філе.
Крок 5. Заливаємо продукти підготовленим соусом з вершків.
Крок 6. Закрити горщики кришками і прибираємо їх у розігріту до 200 градусів духовку. Запікаємо страву 50 хвилин.
Крок 7. Курка з картоплею в вершках, в горщиках, в духовці готова. Можна пробувати і оцінювати ніжний смак!