Курка з картоплею в горщиках в духовці – 8 рецептів з покроковими фото

Курка з картоплею в вершках, в горщиках в духовці

Курка з картоплею в вершках, в горщиках в духовці виходить неймовірно ніжною і цікавою за смаком. Яскраве гаряче блюдо різноманітить ваше домашнє або святкове меню. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений кулінарний рецепт з покроковими фотографіями.

Час приготування: 1 годину 10 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 300 гр.
  • Картопля – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Вершки – 200 мл
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сирок плавлений – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Насіння кмину – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо куряче філе і нарізаємо його невеликими шматочками.

Крок 2. Очищаємо і промиваємо картоплю й нарізаємо його так само, як і куряче філе.

Крок 3. Тепер приготуємо соус з вершків. У блендері подрібнюємо цибулю, вершки і плавлений сирок. Перемішуємо масу, солимо і доповнюємо кмином. Можна використовувати і інші спеції за смаком.

Крок 4. У кожен горщик кладемо по шматочку вершкового масла. Викладаємо сюди картоплю і дрібно порізане куряче філе.

Крок 5. Заливаємо продукти підготовленим соусом з вершків.

Крок 6. Закрити горщики кришками і прибираємо їх у розігріту до 200 градусів духовку. Запікаємо страву 50 хвилин.

Крок 7. Курка з картоплею в вершках, в горщиках, в духовці готова. Можна пробувати і оцінювати ніжний смак!