Курка з овочами в духовці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Ніжна курка, запечена з овочами на деку в духовці

Ароматна курка, запечена з овочами, підійде для великого сімейного обіду, а також зможе стати головною стравою на святковому столі. Домашні та гості оцінять соковите і ніжне м’ясо з вже готовим гарніром.

Час приготування: 2 години

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Курка – 1,5 кг
  • Баклажан – 2 шт.
  • Цукіні – 2 шт.
  • Картопля – 4 шт.
  • Помідор – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Куркума – 1 ч. л.
  • Чебрець – за смаком.
  • Масло рослинне – 50 мл

Процес приготування:

1. Промиваємо овочі під водою і приступаємо до очищення від шкірки.

2. Далі всі продукти нарізаємо невеликими шматочками і викладаємо їх на деко, обмазаний рослинним маслом. Посипаємо вміст сіллю і чебрецем.

3. Промиваємо курку і обмазуємо її куркумою і сіллю.

4. Також гарненько промазуємо м’ясо майонезом. Викладаємо підготовлений інгредієнт до овочів і відправляємо в духовку на 1,5 години. Випікаємо при температурі 200 градусів.

5. Після готовності курку поділяємо на частини і подаємо до столу разом із запеченими овочами. Приємного апетиту!