Ніжна курка, запечена з овочами на деку в духовці
Ароматна курка, запечена з овочами, підійде для великого сімейного обіду, а також зможе стати головною стравою на святковому столі. Домашні та гості оцінять соковите і ніжне м’ясо з вже готовим гарніром.
Час приготування: 2 години
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Курка – 1,5 кг
- Баклажан – 2 шт.
- Цукіні – 2 шт.
- Картопля – 4 шт.
- Помідор – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Перець болгарський – 2 шт.
- Часник – 3 зубчики.
- Майонез – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Куркума – 1 ч. л.
- Чебрець – за смаком.
- Масло рослинне – 50 мл
Процес приготування:
1. Промиваємо овочі під водою і приступаємо до очищення від шкірки.
2. Далі всі продукти нарізаємо невеликими шматочками і викладаємо їх на деко, обмазаний рослинним маслом. Посипаємо вміст сіллю і чебрецем.
3. Промиваємо курку і обмазуємо її куркумою і сіллю.
4. Також гарненько промазуємо м’ясо майонезом. Викладаємо підготовлений інгредієнт до овочів і відправляємо в духовку на 1,5 години. Випікаємо при температурі 200 градусів.
5. Після готовності курку поділяємо на частини і подаємо до столу разом із запеченими овочами. Приємного апетиту!