Куряче філе з помідорами і сиром в духовці – 8 рецептів з покроковими фото

Куряче філе з помідорами і сиром у фользі

М’ясо курки дуже ніжна і делікатна, тому в процесі приготування дуже важливо не пересушити. З цим завданням відмінно справляється з фольги човник, яка не дозволяє соку розлитися по поверхні дека і зберігає філе м’яким, а залишилася підливою шалено смачно заправляти гарніри.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Філе куряче – 1 шт.
  • Томат – 1 шт.
  • Сир – 80 гр.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • соєвий Соус – 4 ст. л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Петрушка – 4 гілочки.
  • Базилік – ½ ч. л.
  • Сіль – ¼ ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Першим ділом підготуємо всі продукти, які перераховані в інгредієнтах, викладемо їх на робочу поверхню.

2. Для маринаду в глибокій піалі з’єднуємо сушений базилік, соєвий соус, часник пропущений через прес або часникодавку) і кілька гілочок подрібненої петрушки.

3. Отриманим соусом заливаємо м’ясо і залишаємо в прохолодному місці на півгодини для просочення.

4. Томати та сир нарізаємо слайсами однакового розміру.

5. У філе робимо розрізи-кишені, в які акуратно вставляємо по шматочку сиру і помідора.

6. Для того щоб м’ясо після термічної обробки залишалося соковитим – готуємо заливку з сметани і одного натертого зубчики часнику.

7. Сметанно-часниковим соусом рясно змащуємо курку. З фольги формуємо «човник» і в ній відправляємо запікатися грудку при температурі 180 градусів 30 хвилин.

8. Таке гаряче блюдо ідеально поєднується з вареною гречкою і сезонними овочами. Приємного апетиту!