Куряче філе з помідорами і сиром у фользі
М’ясо курки дуже ніжна і делікатна, тому в процесі приготування дуже важливо не пересушити. З цим завданням відмінно справляється з фольги човник, яка не дозволяє соку розлитися по поверхні дека і зберігає філе м’яким, а залишилася підливою шалено смачно заправляти гарніри.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Філе куряче – 1 шт.
- Томат – 1 шт.
- Сир – 80 гр.
- Сметана – 2 ст. л.
- соєвий Соус – 4 ст. л.
- Часник – 2 зуб.
- Петрушка – 4 гілочки.
- Базилік – ½ ч. л.
- Сіль – ¼ ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Першим ділом підготуємо всі продукти, які перераховані в інгредієнтах, викладемо їх на робочу поверхню.
2. Для маринаду в глибокій піалі з’єднуємо сушений базилік, соєвий соус, часник пропущений через прес або часникодавку) і кілька гілочок подрібненої петрушки.
3. Отриманим соусом заливаємо м’ясо і залишаємо в прохолодному місці на півгодини для просочення.
4. Томати та сир нарізаємо слайсами однакового розміру.
5. У філе робимо розрізи-кишені, в які акуратно вставляємо по шматочку сиру і помідора.
6. Для того щоб м’ясо після термічної обробки залишалося соковитим – готуємо заливку з сметани і одного натертого зубчики часнику.
7. Сметанно-часниковим соусом рясно змащуємо курку. З фольги формуємо «човник» і в ній відправляємо запікатися грудку при температурі 180 градусів 30 хвилин.
8. Таке гаряче блюдо ідеально поєднується з вареною гречкою і сезонними овочами. Приємного апетиту!