Гострі курячі крильця на мангалі
Ця страва ідеально підійде для проведення вечора в компанії близьких друзів. Любителі гострої їжі точно оцінять даний рецепт. Поєднання цієї закуски і напоїв скрасить навіть самий похмурий і невдалий день.
Час приготування: 2 години 30 хвилин.
Час приготування: 1 година 30 хвилин.
Порцій – 8.
Склад:
- Крила курячі – 2 кг
- Часник – 12 зуб.
- Кетчуп – 2 ст. л.
- Гірчиця – 1 ст. л.
- Соєвий соус – 4 ст. л.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Приправа для курки – 1 ч. л.
- Орегано – 1 ч. л.
- Розмарин – 1 ч. л.
- Базилік – 1 ч. л.
- Паприка – 1 ч. л.
- Перець червоний мелений – 1 ч. л.
- Перець чилі – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Курячі крильця необхідно промити в холодній воді. Прибираємо з їх поверхні зайву вологу паперовими рушниками. Щоб ви були впевнені в якості курки, купуйте для цієї страви охолоджені крильця. У хорошого продукту шкіра рожевого кольору. Ваші пальці не повинні прилипати до крил. Фаланги крилець можна відрізати, так як в процесі приготування вони сильно підгорають.
2. Перекладаємо м’ясо у велику і глибоку ємність. Додаємо до крилець розмарин, орегано, базилік, чорний мелений перець і приправу для курки. Перемішуємо курку, щоб спеції рівномірно розподілилися. Наступними кладемо в ємність 1 столову ложку гірчиці, 2 столові ложки кетчупу і 4 столові ложки соєвого соусу. Ще раз перемішуємо курячі крила. Часник пропускаємо через землянку і додаємо до крилець. Щоб зробити крильця гострими, додаємо до них 1 чайну ложку паприки, 1 чайну ложку меленого червоного перцю і трохи солі. Перець чилі нарізаємо на маленькі кільця. Додаємо їх до крилець. Розмішуємо курку так, щоб маринад рівномірно розподілився по курці.
3. Накриваємо крильця кришкою. Ви також можете використовувати харчову плівку. М’ясо можна залишити маринуватися в холодильнику або при кімнатній температурі. У першому випадку курку доведеться залишити на 60 хвилин, у другому – на 3-4 години. Якщо ви готуєте страву з крилець домашньої птиці, маринувати їх доведеться довше.
4. Коли м’ясо остаточно промаринується, перекладіть його на спеціальну решітку. Заздалегідь змастіть її рослинним маслом. Завдяки цьому у вас нічого не підгорить, а вимити грати буде набагато легше. Викладайте крила не дуже близько один до одного, щоб просмажене м’ясо рівномірно. Відправляємо грати на мангал. Його необхідно підготувати заздалегідь, щоб дрова перегоріли і утворилися вугілля. Обсмажуємо крила по 3 хвилини з кожного боку. Поки м’ясо готується, стежте, щоб вугілля не з’являвся вогонь. Якщо ж така ситуація все-таки відбудеться, полийте вугілля водою. Готуватися крильця будуть 25-30 хвилин. Цей час буде змінюватись в залежності від жару вугілля.
5. Сигналом про готовність крилець стане золотистий колір скоринки. Ви відчуєте насичений аромат спецій і смаженого м’яса. Крильця можна подавати зі свіжими овочами та різними соусами. Така закуска відмінно підходить для бадьорять напоїв. Особливість смаку цієї страви полягає в тому, що воно готується на вугіллі. Тепер можете спробувати результат своїх старань.