Курячі крильця на мангалі – 6 смачних рецептів маринадів

Крильця в маринаді з майонезу на мангалі

На пікніку або в поході хочеться приготувати страву, яка буде відповідати навколишній атмосфері. Для цього рецепта потрібні найпростіші інгредієнти, які можна купити в будь-якому продуктовому магазині. Така закуска з легкістю вгамує ваш голод.

Час готування: 5 годин 30 хвилин.

Час приготування: 4 години 30 хвилин.

Порцій – 10.

Інгредієнти:

  • Курячі крила – 20 шт.
  • Майонез – 5 ст. л.
  • Паприка – 1 ст. л.
  • Каррі – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Прованські трави – 1 ч. л.
  • Перець гострий мелений – за смаком.
  • Часник – 3 зуб.

Процес приготування:

1. Вибирайте курку дуже уважно. Вона повинна бути рожевою, без темних плям. Готуємо курячі крила. Кладемо їх в глибоку і велику миску. Заливаємо м’ясо водою і добре промиваємо кожне крило окремо. Необхідно змити всі забруднення, які могли на них залишитися. Висушуємо крильця паперовими рушниками з обох сторін. Ножем робимо надріз в центрі крила. Завдяки цьому вона розпрямиться. Фаланги крилець краще відрізати. Ця частина найшвидше починає горіти. Також вона практично не стримає м’яса. Якщо вам шкода викидати фаланги, можете зберегти їх для бульйону.

2. Перекладаємо курячі крила в глибоку миску. Ви також можете використовувати звичайну каструлю. Солимо, видавлюємо часник з допомогою преса. Додаємо його до курки. Кілька раз перемішуємо її, щоб сіль і часник рівномірно розподілилися. Додаємо до курячих крил паприку, каррі, прованські трави і гострий мелений перець. Якщо ви не любите гостру їжу, останній інгредієнт не варто додавати. Ще раз перемішайте крильця.

3. 5 столових ложок майонезу поступово починаємо додавати до курки. Постійно перемішуйте крильця, щоб маринад рівномірно розподілився між ними. Залишаємо курку маринуватися приблизно на 3 години. Бажано дати їй постояти протягом цілої ночі. Якщо вам необхідно терміново приготувати курячі крила, надішліть їх маринуватися в холодильник. На це у вас піде 1-2 години.

4. Коли час вийде, кладемо крильця на решітку. Її необхідно заздалегідь змастити рослинною олією. Якщо ви хочете, щоб ваші крила були прикрашені малюнком, міцно притисніть їх гратами. Переносимо м’ясо на мангал. Для нього використовуйте дрова клена чи яблуні. Коли м’ясо буде готуватися, не рекомендується чіпати крильця. Це може порушити цілісність утворилася скоринки і змусити сік витекти. Щоб курка не згоріла, періодично прыскайте на неї водою. Ви також можете використовувати вино або лимонний сік. Готуватися м’ясо буде 20-25 хвилин.

5. Коли крильця зарум’яняться, переносимо їх на тарілку. Подавати їх рекомендується з зеленню (зеленою цибулею або петрушкою), свіжими овочами, смаженими грибами або картоплею. Смак крилець посилюється завдяки спеціям, які ми додавали в маринад. Вони також надають їм приємний аромат. Ви будете вражені, коли відчуєте цей насичений і ніжний смак м’яса. Рецепт не вимагає від вас особливих зусиль або незвичайних навичок. Ця закуска відмінно підійде для сімейного пікніка. Спробуйте приготувати її як можна швидше.