Курячий суп з вермішеллю – 10 рецептів з покроковими фото

Як зварити курячий суп з вермішеллю і картоплею?

Насичений золотистий бульйон в поєднанні з овочами і дрібними макарошками – це саме те перше блюдо, яке сподобається всім без винятку. Приготування такого супчика не займе багато часу, так як курятина готується набагато швидше свинини і яловичини.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 5-6.

Склад:

  • Курка – 300 гр.
  • Вода – 2,5 л
  • Картопля – 250 гр.
  • Морква – 100 гр.
  • Цибуля – 100 гр.
  • Вермішель – 4 ст. л.
  • Масло оливкова – 30 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Кріп – 2-3 гілочки.

Процес приготування:

1. Приготуємо бульйон: у каструлю набираємо необхідну кількість води, опускаємо курочку (саме в холодну воду, так бульйон вийде більш наваристим), підсолюємо і варимо близько 25-30 хвилин на повільному вогні, періодично знімаючи піну.

2. Картоплю очищаємо і нарізаємо брусочками середньої товщини.

3. Коли бульйон готовий – виймаємо м’ясо і даємо охолонути, а нарізану картоплю кладемо в каструлю і варимо на сильному вогні до кипіння, потім зменшуємо полум’я і продовжуємо варіння.

4. Овочі, що залишилися «звільняємо» від шкірки і подрібнюємо: моркву натираємо на дрібній тертці, а цибулю нарізаємо дрібним кубиком.

5. На сковороді розжарюємо оливкова олія і моркву пасеруємо разом з цибулею близько 5 хвилин до м’якості.

6. Як тільки картопля майже готова – додаємо зажарку і готуємо ще близько 4-5 хвилин.

7. Потім засипаємо кілька ложок вермішелі і активно перемішуємо, не дозволяючи макаронів злипнутися між собою. Проварюємо суп ще близько 5-7 хвилин, знімаємо з вогню і під кришкою наполягаємо ще близько 10-15 хвилин.

8. У готовий суп додаємо подрібнену курку і подаємо до столу. Приємного апетиту!