Як зварити курячий суп з вермішеллю і картоплею?
Насичений золотистий бульйон в поєднанні з овочами і дрібними макарошками – це саме те перше блюдо, яке сподобається всім без винятку. Приготування такого супчика не займе багато часу, так як курятина готується набагато швидше свинини і яловичини.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 5-6.
Склад:
- Курка – 300 гр.
- Вода – 2,5 л
- Картопля – 250 гр.
- Морква – 100 гр.
- Цибуля – 100 гр.
- Вермішель – 4 ст. л.
- Масло оливкова – 30 мл
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Кріп – 2-3 гілочки.
Процес приготування:
1. Приготуємо бульйон: у каструлю набираємо необхідну кількість води, опускаємо курочку (саме в холодну воду, так бульйон вийде більш наваристим), підсолюємо і варимо близько 25-30 хвилин на повільному вогні, періодично знімаючи піну.
2. Картоплю очищаємо і нарізаємо брусочками середньої товщини.
3. Коли бульйон готовий – виймаємо м’ясо і даємо охолонути, а нарізану картоплю кладемо в каструлю і варимо на сильному вогні до кипіння, потім зменшуємо полум’я і продовжуємо варіння.
4. Овочі, що залишилися «звільняємо» від шкірки і подрібнюємо: моркву натираємо на дрібній тертці, а цибулю нарізаємо дрібним кубиком.
5. На сковороді розжарюємо оливкова олія і моркву пасеруємо разом з цибулею близько 5 хвилин до м’якості.
6. Як тільки картопля майже готова – додаємо зажарку і готуємо ще близько 4-5 хвилин.
7. Потім засипаємо кілька ложок вермішелі і активно перемішуємо, не дозволяючи макаронів злипнутися між собою. Проварюємо суп ще близько 5-7 хвилин, знімаємо з вогню і під кришкою наполягаємо ще близько 10-15 хвилин.
8. У готовий суп додаємо подрібнену курку і подаємо до столу. Приємного апетиту!