Курячий суп з вермішеллю і засмажкою в домашніх умовах
Легкий, ароматний, а головне – смачний суп, приготовлений на курячому бульйоні з додаванням вермішелі і овочів. Таке перше блюдо дозволить насититися до самого вечора і не вистачати сухі перекуси. Завдяки картоплі, макаронів і наваристого бульйону – страва виходить дуже ситним, але менш калорійним, ніж супи, приготовані на основі іншого м’яса.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 6-7.
Склад:
- Курка – 500 гр.
- Картопля – 300 гр.
- Цибуля – 150 гр.
- Морква – 150 гр.
- Вермішель – 150 гр.
- Масло рослинне – 2-3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Приготуємо бульйон – курку розрізаємо на досить великі шматки, заливаємо двома з половиною літрами холодної води і на середньому вогні доводимо до кипіння.
2. Варимо близько 25-30 хвилин, постійно знімаючи піну – для прозорості.
3. Приступимо до підготовки овочів. Лук «звільняємо» від лушпиння і нарізаємо дрібним кубиком.
4. Моркву очищаємо і натираємо на середній або великій тертці.
5. З картоплі знімаємо шкірку і нарізаємо брусочками середньої товщини.
6. Для засмажки розжарюємо кілька ложок рослинного масла і пасеруємо цибулю близько 4-5 хвилин до прозорого кольору.
7. Після засипаємо моркву, добре перемішуємо і продовжуємо готування ще 5 хвилин.
. Поки ми займалися овочами – приготувався бульйон. М’ясо обережно виймаємо і залишаємо остигати, а в киплячий бульйон засипаємо нарізану картоплю.
9. Слідом відправляємо ароматну зажарку і варимо 15 хвилин.
10. Курку відокремлюємо від кісток і нарізаємо або розбираємо руками на волокна.
11. Подрібнене м’ясо повертаємо в каструлю.
12. Коли суп майже готовий – всипаємо вермішель і ретельно розмішуємо, для того, щоб нічого не слиплось. Варимо згідно інструкції на упаковці з вермішеллю. По своєму смаку досолює і перчимо.
13. Як тільки макарони зварилися – знімаємо з плити і розливаємо по піалах. Перед подачею прикрашаємо дрібно нарізаною зеленою цибулею і пригощаємо близьких. Приємного апетиту!