Простий і дуже смачний рецепт кюфта з курячої грудки
У цьому рецепті використовується куряча грудка. Також до фаршу додається горілка і кукурудзяний крохмаль. На гарнір пропонується приготувати плов з ачара, але його можна замінити будь-яким іншим блюдом.
Час приготування: 20 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Грудка куряча – 700 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Вода – 550 мл
- Горілка – 30 мл
- Крохмаль кукурудзяний – 5 гр.
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
- Крупа ачар – 100 гр.
- Масло рослинне – 50 мл
- Печериці – 70 гр.
- Кінза – за смаком.
- Перець чилі – 1 шт.
- Лаваш – 1 упаковка.
- Сіль – за смаком.
- Суміш 5 перців – за смаком.
Процес приготування:
1. Курячу грудку ріжемо на невеликі шматочки і подрібнюємо в міксері. В окрему ємність наливаємо трохи води і солимо за смаком. Заливаємо це до курячої грудки і додаємо яйце, горілку і чайну ложку крохмалю. Все збиваємо до однорідності.
2. Отриману масу перекладаємо в підходящу ємність. Цибуля миємо, чистимо і подрібнюємо. Відправляємо його в фарш. Додаємо трохи чорного перцю. Руку змочуємо в прохолодній воді і перемішуємо фарш долонею. Повинна вийде дуже ніжна маса. Ставимо його в холодильник на 15 хвилин.
3. Ачар насипаємо в сотейник і заливаємо водою, щоб вона повністю покрила крупу. Варимо на невеликому вогні, поки вода повністю не випарується.
4. На сковороді розігріваємо трохи рослинного масла. Цибулю чистимо, нарізаємо і відправляємо на сковороду. Обсмажуємо до золотавої скоринки. Печериці нарізаємо шматочками і відправляємо до цибулі. Печемо до рум’яного кольору. Далі додаємо сіль, перець і суміш перців. Зварений ачар викладаємо з сотейника на сковороду. Додаємо ще трохи рослинного масла. Продовжуємо готувати на невеликому вогні під кришкою близько 15 хвилин.
5. Ставимо На вогонь каструлю з водою. Коли вона закипить, додаємо сіль. Починаємо формувати кульки з фаршу, зануривши перед цим руки в холодну воду. Акуратно опускаємо кульки в каструлю і варимо 15 хвилин.
6. На плоску тарілку викладаємо ачар з цибулею і грибами. Кюфту дістаємо з води, нарізаємо скибочками і кладемо зверху на гарнір. Для прикраси кладемо поруч гострий перець і пару гілочок кінзи. Страву подаємо з лавашем. Приємного апетиту!