Кюфта – 5 рецептів вірменської, азербайджанської, турецької кюфта з покроковими фото

Простий і дуже смачний рецепт кюфта з курячої грудки

У цьому рецепті використовується куряча грудка. Також до фаршу додається горілка і кукурудзяний крохмаль. На гарнір пропонується приготувати плов з ачара, але його можна замінити будь-яким іншим блюдом.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Грудка куряча – 700 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Вода – 550 мл
  • Горілка – 30 мл
  • Крохмаль кукурудзяний – 5 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Крупа ачар – 100 гр.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Печериці – 70 гр.
  • Кінза – за смаком.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Лаваш – 1 упаковка.
  • Сіль – за смаком.
  • Суміш 5 перців – за смаком.

Процес приготування:

1. Курячу грудку ріжемо на невеликі шматочки і подрібнюємо в міксері. В окрему ємність наливаємо трохи води і солимо за смаком. Заливаємо це до курячої грудки і додаємо яйце, горілку і чайну ложку крохмалю. Все збиваємо до однорідності.

2. Отриману масу перекладаємо в підходящу ємність. Цибуля миємо, чистимо і подрібнюємо. Відправляємо його в фарш. Додаємо трохи чорного перцю. Руку змочуємо в прохолодній воді і перемішуємо фарш долонею. Повинна вийде дуже ніжна маса. Ставимо його в холодильник на 15 хвилин.

3. Ачар насипаємо в сотейник і заливаємо водою, щоб вона повністю покрила крупу. Варимо на невеликому вогні, поки вода повністю не випарується.

4. На сковороді розігріваємо трохи рослинного масла. Цибулю чистимо, нарізаємо і відправляємо на сковороду. Обсмажуємо до золотавої скоринки. Печериці нарізаємо шматочками і відправляємо до цибулі. Печемо до рум’яного кольору. Далі додаємо сіль, перець і суміш перців. Зварений ачар викладаємо з сотейника на сковороду. Додаємо ще трохи рослинного масла. Продовжуємо готувати на невеликому вогні під кришкою близько 15 хвилин.

5. Ставимо На вогонь каструлю з водою. Коли вона закипить, додаємо сіль. Починаємо формувати кульки з фаршу, зануривши перед цим руки в холодну воду. Акуратно опускаємо кульки в каструлю і варимо 15 хвилин.

6. На плоску тарілку викладаємо ачар з цибулею і грибами. Кюфту дістаємо з води, нарізаємо скибочками і кладемо зверху на гарнір. Для прикраси кладемо поруч гострий перець і пару гілочок кінзи. Страву подаємо з лавашем. Приємного апетиту!