Кижуч, запечений у фользі в духовці
Кижуч, запечений у фользі в духовці, виходить неймовірно смачним, корисним і поживним. Відмінне рішення для вашого домашнього обіду або вечері. Подавайте до столу з вашими улюбленими гарнірами і радуйте своїх рідних. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Кижуч – 1 шт.
- Лимон – 0,5 шт.
- Сир твердий – 200 гр.
- Сметана – 200 гр.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Спеції для риби – 0,5 пачки.
- Сіль – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Розморожуємо кижуч, промиваємо його під водою. Видаляємо плавці.
Крок 2. На рибі робимо глибокі надрізи.
Крок 3. З’єднуємо спеції для риби, сіль і рослинне масло. Ретельно вимішуємо.
Крок 4. У надрізи риби кладуть часточки лимона. Кладемо кижуча на деко з фольгою. Обмазуємо тушку спеціями.
Крок 5. Також обмазуємо сметаною. Потім заготовку щільно обгортаємо фольгою.
Крок 6. Спершу ставимо страву на 30 хвилин при температурі 160 градусів. Потім розкриваємо фольгу і ставимо частування назад в духовку. Включаємо температуру 220 градусів і запікаємо ще 15 хвилин.
Крок 7. Кижуч, запечений у фользі в духовці, готовий. Подавайте до столу і пригощайтеся!