Кижуч – 8 рецептів приготування страв з покроковими фото

Кижуч, запечений у фользі в духовці

Кижуч, запечений у фользі в духовці, виходить неймовірно смачним, корисним і поживним. Відмінне рішення для вашого домашнього обіду або вечері. Подавайте до столу з вашими улюбленими гарнірами і радуйте своїх рідних. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Кижуч – 1 шт.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Сир твердий – 200 гр.
  • Сметана – 200 гр.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Спеції для риби – 0,5 пачки.
  • Сіль – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Розморожуємо кижуч, промиваємо його під водою. Видаляємо плавці.

Крок 2. На рибі робимо глибокі надрізи.

Крок 3. З’єднуємо спеції для риби, сіль і рослинне масло. Ретельно вимішуємо.

Крок 4. У надрізи риби кладуть часточки лимона. Кладемо кижуча на деко з фольгою. Обмазуємо тушку спеціями.

Крок 5. Також обмазуємо сметаною. Потім заготовку щільно обгортаємо фольгою.

Крок 6. Спершу ставимо страву на 30 хвилин при температурі 160 градусів. Потім розкриваємо фольгу і ставимо частування назад в духовку. Включаємо температуру 220 градусів і запікаємо ще 15 хвилин.

Крок 7. Кижуч, запечений у фользі в духовці, готовий. Подавайте до столу і пригощайтеся!