Ачма з лаваша з сиром і сиром
Ачма – традиційне блюдо грузинської кухні з соковитою начинкою з сиру, сиру та часнику. Завдяки такому беспроигрышному поєднанню продуктів, це страва досить швидко набирає популярність і в наших широтах, тому сьогодні приготуємо його в домашніх умовах і порадуємо близьких.
Час готування – 1ч. 5 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Лаваш – 500 гр.
- Сир – 300 гр.
- Яйця – 2 шт.
- Сир – 150 гр.
- Кефір – 400 мл
- Масло вершкове – 20 гр.
- Сметана – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Готування починаємо з заливки для грузинського «пирога: в кефір вбиваємо яйця і підсолюємо по своєму смаку.
Крок 2. За допомогою віночка або виделки перемішуємо компоненти до утворення однорідної консистенції.
Крок 3. В окремому посуді змішуємо пастоподібний сир, натертий сир і сметану – розмішуємо.
Крок 4. Форму для запікання з високими бортами промазуємо вершковим маслом і викладаємо листи лаваша таким чином, щоб вони повністю покривали форму і краї звисали назовні (5-6 сантиметрів необхідно залишити в запасі). На дно ачмы підливаємо пару столових ложок заливки.
Крок 5. Зверху викладаємо частину сирно-сирної маси і присмачую кефірної сумішшю.
Крок 6. Начинку прикриваємо пластом лаваша і знову підливаємо заливку для м’якості.
Крок 7. Повторюємо шари, поки не закінчаться інгредієнти. Останній шар начинки вкриваємо звисаючими краями нижнього лаваша.
Крок 8. Верхівку промазуємо залишками кефіру.
Крок 9. Випікаємо ачму при 180 градусах протягом 45-50 хвилин.
Крок 10. До столу подаємо в гарячому або охолодженому вигляді і насолоджуємося. Приємного апетиту!