Лечо з болгарського перцю, помідорів, моркви, цибулі та оцту на зиму
Лечо з болгарського перцю, помідорів, моркви, цибулі та оцту на зиму виходить неймовірно соковитим і цікавим за смаком. Подавайте частування з гарячими гарнірами, м’ясними або рибними стравами. Для заготівлі на тривале зберігання використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями.
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 25 хвилин
Порції – 2 л.
Інгредієнти:
- Перець болгарський – 2 кг
- Цибуля ріпчаста – 0,6 кг
- Моркву – 0,6 кг
- Помідори – 1,7 кг
- Масло рослинне – 100 мл
- Оцет 9% – 90 мл
- томатна Паста – 3 ст. л.
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор – 200 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Розповідаємо, як заготовити лечо з болгарського перцю, помідорів, моркви, цибулі та оцту на зиму. Промиваємо болгарські перці, очищаємо їх від плодоніжок і насіння.
Крок 2. Промиваємо помідори і подрібнюємо їх за допомогою блендера.
Крок 3. Очищаємо цибулю й ріжемо тонкими півкільцями.
Крок 4. Очищаємо моркву натираємо на крупній тертці. Можна подрібнити в блендері.
Крок 5. Масу з помідорів перетираємо через сито і переливаємо в каструлю. Доповнюємо томатною пастою, рослинним маслом, сіллю і цукром. Кип’ятимо на помірному вогні.
Крок 6. Викладаємо сюди цибулю, перемішуємо і тушкуємо близько 5-7 хвилин.
Крок 7. Додаємо подрібнену моркву. Готуємо все разом ще 30 хвилин.
Крок 8. Вливаємо в масу столовий оцет.
Крок 9. Ріжемо на частини болгарський перець і викладаємо в загальну масу.
Крок 10. Тушкуємо близько 20 хвилин, помішуючи.
Крок 11. Розкладаємо частування по стерилізованим банкам. Закриваємо кришками, ставимо догори дном, закутуємо і даємо повністю охолонути.
Крок 12. Лечо з болгарського перцю, помідорів, моркви, цибулі та оцту на зиму готово. Можна відправляти на зберігання.