Лечо з перцю, помідорів, моркви та цибулі на зиму – 7 смачних рецептів з покроковими фото

Лечо з болгарського перцю, помідорів, моркви, цибулі та оцту на зиму

Лечо з болгарського перцю, помідорів, моркви, цибулі та оцту на зиму виходить неймовірно соковитим і цікавим за смаком. Подавайте частування з гарячими гарнірами, м’ясними або рибними стравами. Для заготівлі на тривале зберігання використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 25 хвилин

Порції – 2 л.

Інгредієнти:

  • Перець болгарський – 2 кг
  • Цибуля ріпчаста – 0,6 кг
  • Моркву – 0,6 кг
  • Помідори – 1,7 кг
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Оцет 9% – 90 мл
  • томатна Паста – 3 ст. л.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор – 200 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Розповідаємо, як заготовити лечо з болгарського перцю, помідорів, моркви, цибулі та оцту на зиму. Промиваємо болгарські перці, очищаємо їх від плодоніжок і насіння.

Крок 2. Промиваємо помідори і подрібнюємо їх за допомогою блендера.

Крок 3. Очищаємо цибулю й ріжемо тонкими півкільцями.

Крок 4. Очищаємо моркву натираємо на крупній тертці. Можна подрібнити в блендері.

Крок 5. Масу з помідорів перетираємо через сито і переливаємо в каструлю. Доповнюємо томатною пастою, рослинним маслом, сіллю і цукром. Кип’ятимо на помірному вогні.

Крок 6. Викладаємо сюди цибулю, перемішуємо і тушкуємо близько 5-7 хвилин.

Крок 7. Додаємо подрібнену моркву. Готуємо все разом ще 30 хвилин.

Крок 8. Вливаємо в масу столовий оцет.

Крок 9. Ріжемо на частини болгарський перець і викладаємо в загальну масу.

Крок 10. Тушкуємо близько 20 хвилин, помішуючи.

Крок 11. Розкладаємо частування по стерилізованим банкам. Закриваємо кришками, ставимо догори дном, закутуємо і даємо повністю охолонути.

Крок 12. Лечо з болгарського перцю, помідорів, моркви, цибулі та оцту на зиму готово. Можна відправляти на зберігання.